Levering: 1-2 hverdage - Gratis fragt til postbutik på alle ordre over 699,00 - ellers kun 39,95
Super kundeservice

Super kundeservice

Sikker betaling

Sikker betaling

Hurtig levering

Hurtig levering

GLS / Postnord

Pizzamel

Pizzamel bruges, som navnet indikerer, til at lave pizza med. Melet har et højt proteinindhold og indeholder meget gluten, hvilket gør at din pizzadej bliver blød og meget strækbar. Det er perfekt, når du skal forme pizzadejen. Melets gode kvaliteter gør også, at du får en sprød og lækker skorpe på den færdigbagte pizza.

Viser 1–20 af 22 resultater

Viser 1–20 af 22 resultater

Hvilken type mel er bedst til at bage italiensk pizza?

Hvilken slags mel du skal anvende til at bage pizza, afhænger af hvilken slags pizza du går efter. I vores store sortiment af pizzamel finder du blandt andet den verdenskendte og kvalitetsrige pizzamel med navnet Blå Caputo, som er anerkendt for at være verdens bedste pizzamel, når du skal bage napolitanske pizzaer.

Nedenfor kan du se, hvordan vi anbefaler, at du bruger de forskellige typer af mel, når du bager pizza derhjemme:

Tipo 00 mel:

Tipo 00 mel er kendt som klassisk, italiensk pizzamel, der egner sig godt til at bage napolitansk pizza med. Melet er fintmalet og har et højt indhold af protein – typisk mellem 10 og 12%. Tipo 00 hvedemel giver din pizzadej en god elasticitet og en sprød og luftig skorpe. Hvis du bager din pizza i en ovn med meget varme (altså over 300 grader), som eksempelvis i en stenovn, er Tipo 00 mel ideelt at anvende.

Manitoba mel:

Manitoba-hvedemel egner sig godt til langtidshævet dej og surdejsbaserede pizzadeje. Melet har et ekstra højt indhold af protein – typisk over 13%, som giver din pizzadej en god og sprød skorpe. Glutenstrukturen sikrer dig en let og luftig dej.

Durummel:

Hvis du bedst kan lide din pizza med en sprød og rustik bund, skal du gå efter en pizzadej med durummel. Durummel egner sig særligt godt til romersk pizza eller tynde bunde. Melet bliver tit brugt i kombination med hvedemel for at opnå mere sprødhed.

Almindeligt hvedemel:

Du kan sagtens anvende ganske almindeligt hvedemel til din pizzadej. Almindeligt hvedemel indeholder cirka 10-11% protein og fungerer fint, hvis du eksempelvis ikke har adgang til Tipo 00 mel. En pizzadej på hvedemel kan give en lidt mere tæt dej, men stadig med en god smag.

Så hvis du gerne vil bage en helt autentisk, napolitansk pizza, skal du gå efter Tipo 00 mel. Foretrækker du en mere sprød pizza eller har brug for længere hævetid til din dej, kan du blande med Manitoba mel. Har du ikke adgang til nogle af disse varianter, kan du sagtens bruge almindeligt hvedemel. 

Er pizzamel og Tipo 00 det samme?

Tipo 00 mel kommer fra Italien og navnet indikerer, at melet er fint, hvidt og kun bruger den bedste del af kornet. Pizzamel og Tipo 00 forveksles ofte. Tipo 00 refererer til en italiensk måde at formale på, hvor meget er utroligt fint og fri for klid og kim. Pizzamel er til gengæld en bred kategori af mel, der kan omfatte Tipo 00, men også andre typer af mel, med forskellige proteinindhold og glutenstyrke alt afhængigt af, hvilken type pizza, man gerne vil lave.

Sagt med andre ord: Alt Tipo 00 mel kan i princippet bruges til at bage pizza, men ikke alt pizzamel er Tipo 00. Pizzamel kan nemlig sagtens være en blanding af flere forskellige hvedetyper for at opnå den absolut bedste elasticitet og sprødhed i skorpen.

Hos BageBixen.dk har vi et stort udvalg af pizzamel – du finder med garanti en variant lige efter din smag.

FÅ EN E-MAIL NÅR VAREN ER PÅ LAGER IGEN! Vi giver dig besked når dette produkt kommer på lager igen. Vi sender dig en email på den adresse som du skriver nedenfor.
Email Antal Vi deler ikke din adresse med nogen andre, men du giver tilladelse til at vi må sende dig emailen med besked om at produktet er tilbage på lager.
product categoryy