Super kundeservice
Sikker betaling
Hurtig levering
Rugmel er en essentiel ingrediens i dansk bagværk og en grundsten i opskrifter på eksempelvis rugbrød, knækbrød og andet groft bagværk. Rugmel bliver fremstillet ved at male rugkorn. Man kan enten bevare hele kornet inklusive klid og kim for at få fuldkornsrugmel, som er groft, fiberrigt og egner sig godt til fuldkornsbrød og surdejsbrød. Alternativt er der sigtet rugmel, hvor de grovere dele er frasorteret for at få et lidt finere mel, som fungerer godt i blødere brød og kager.
Viser alle 15 resultater
Viser alle 15 resultater
Både rugmel og hvedemel er ganske populære meltyper i bagning, men de adskiller sig i både smag, konsistens og deres egenskaber i forhold til bagning.
Rugmel adskiller sig fra almindeligt hvedemel ved at have et højere indhold af fibre, en mere kraftig og nøddeagtig smag samt ved at give en konsistens, der er mere kompakt. Hvedemel har en mere mild og neutral smag og danner meget gluten, så du kan bage luftigt brød med en elastisk krumme. Rugmel er især populært blandt dem, der går efter et mere næringsrigt og mættende alternativ til lyst brød. Rugmel har en mørkere farve end hvedemel i modsætning til det lyse hvedemel.
Vi kommer ikke udenom, at vi danskere elsker rugbrød, og her er rugmel en kerneingrediens. Til frokost, kold aftensmad, madpakker, julefrokoster og påskefrokoster. Det er en integreret del af vores kultur, og noget mange længes efter, når de kommer hjem en tur ud over landets grænser. Og med god grund. For ikke nok med at rugbrød er en smagfuld type bagværk, så er rugbrød også næringsrigt og kan spises med uendeligt mange varianter af pålæg.
Det bedste ved at bage sit eget rugbrød er, at du kan lave det lige som du ønsker det – uanset om du foretrækker solsikkerugbrød, rugbrød med gulerod, rugbrød drysset med sesam eller birkes på toppen, rugbrød på surdej eller softkernerugbrød. Mulighederne er mange!
Ud over rugbrød kan du også anvende rugmel til at bage rugbrødsboller, andre typer af grove boller, grove pitabrød, knækbrød med rugmel og masser af kerner og frø, koldhævede boller eller måske salte vafler på rugmel eventuelt toppet med avocado og laks.
Vidste du, at du kan bruge rugmel til panering eksempelvis af rødspættefileter? Måske med dertilhørende kartofler og persillesauce. Det samme gælder, hvis du kaster dig ud i at lave stegte sild. Begge to gode, gammeldags, danske klassikere!
Er du mere til sødt bagværk, kan du faktisk også bruge rugmel til at bage sprøde rugcookies eksempelvis med chokolade i, en tung brownie, en svampet krydderkage eller en lækker bananchokoladekage med rugmel.
Hos BageBixen.dk fører vi flere forskellige typer rugmel af høj kvalitet fra flere producenter som eksempelvis danske Valsemøllen, Aurion og Havnemøllerne. Vi har blandt andet groft rugmel, sigtemel som er en blanding af hvedemel og rugmel, svedjerug som er en gammel nordisk kornsort, fuldkornsrugmel og halvsigtemel af formalede rugkerner. Vi har også økologiske varianter af rugmel i vores sortiment, hvis du ønsker mel, der er fremstillet uden brug af sprøjtemidler.
Gå på opdagelse i vores sortiment og find det rugmel, der skal være grundstenen i dit næste bagværk.