Super kundeservice
Sikker betaling
Hurtig levering
Sorbitol er et alsidigt sødemiddel, som kan anvendes til bagning, slik og andre søde sager. Det er et populært sukkeralkohol, som ikke kun bruges i hjemmekøkkenet, men også ude i fødevareindustrien. Da sorbitol har en fugtbevarende effekt, anvendes det ofte i fødevareindustrien til at forlænge holdbarheden på eksempelvis kage eller brød og gør, at det endelige resultat ikke bliver tørt.
Viser alle 3 resultater
Viser alle 3 resultater
Sorbitol er en sukkeralkohol, der naturligt findes i frugt som eksempelvis æbler, pærer og blommer. Det fremstilles ved at reducere glukose og laves som regel af majssirup. Det kan anvendes som et sødemiddel eller fugtighedsbevarende middel i diverse fødevarer.
Du kan anvende sorbitol som en erstatning for sukker. Du skal være opmærksom på, at sorbitol har halv sødeevne sammenlignet med sukker, indeholder færre kalorier og påvirker dit blodsukker i lavere grad, end sukker gør.
OBS: Sorbitol må ikke anvendes i drikkevarer.
Foruden at være en sukkererstatning besidder sorbitol også andre brugbare egenskaber. Sorbitol kan bruges som stabilisator til eksempelvis at forhindre, at is krystalliserer. Så kaster du dig ud i at lave hjemmelavet is, kan vi i den grad anbefale, at du har sorbitol i dit køkkenskab. Derudover kan det bruges som et blødgørende konsistensmiddel, hvis du eksempelvis skal lave ganache, fondant, glasur, karameller, der skal være lette at tygge.
Hos BageBixen har vi tre forskellige mængder af sorbitol – henholdsvis 100 gram, 500 gram og 1.000 gram, så du kan få præcis den mængde, du har brug for.