Super kundeservice
Sikker betaling
Hurtig levering
Der er mange gode grunde til at lave hjemmelavet is. For det første er priserne på is steget de sidste par år, og der er mange penge at spare ved selv at lave din is. For det andet smager hjemmelavet is ofte bedre end det, du kan købe. Og for det tredje er det både sjovt og meget nemmere at lave hjemmelavet is, end du tror! Det kræver blot, at du har de rette værktøjer til isfremstilling, og dem kan du finde lige her på siden.
Viser 1–20 af 50 resultater
Viser 1–20 af 50 resultater
Når du vil kaste dig ud i at lave hjemmelavet is, kan du hjælpe dig selv godt på vej ved at anskaffe dig gode værktøjer til isfremstilling. Men hvad skal du vælge? Der findes meget forskelligt værktøj til isfremstilling, så det kan være svært at overskue, hvad der er nødvendigt. Derfor besvarer vi de mest almindelige spørgsmål herunder:
Der findes flere forskellige måder at lave is på, alt efter om du vælger at lave flødeis, sorbet is eller en parfait is.
Hvis du eksempelvis skal lave flødeis, skal du først lave en iscreme. Denne består typisk af mælk, fløde og en eller flere ingredienser, såsom frugt, bær eller chokolade. Ved nogle iscremer skal der også æggeblommer i, og den slags iscreme skal typisk varmes op. Her skal du passe på temperaturen, da en for høj temperatur hurtigt kan forvandle iscremen til røræg!
Hvis iscremen skal varmes op, bør du lade den afkøle til 5 grader, før du fryser den. Dette gælder uanset, om du fryser den direkte i fryseren, eller om du har en ismaskine.
Når vi taler om værktøj til isfremstilling, kan vi ikke undgå at nævne, hvordan du opbevarer isen. Det er nemlig vigtigt at opbevare isen korrekt, for at den beholder den gode smag længst muligt. Vi anbefaler at opbevare isen i en isbakke af flamingo. Den holder længere på kulden, og hvis du indfryser isen direkte i fryseren, giver den også en mere jævn indfrysning end eksempelvis en plastbøtte.
Det vigtigste værktøj til isfremstilling er måske en ismaskine. Derfor spørger mange, om det er nødvendigt at have en ismaskine for at kunne lave is. Hvis du endnu ikke har prøvet at lave is, kan det virke som en stor udgift at investere i en ismaskine.
Selvom en ismaskine er et fantastisk værktøj til isfremstilling, kan du faktisk godt undvære den i nogle tilfælde. En ismaskine rører i isen, imens den indfryser den. Det gør at isen bliver blød, cremet og ikke får iskrystaller.
Hvis du endnu ikke ved, om du isfremstilling er noget for dig, kan du sagtens lave is uden. Det kræver blot, at du husker at røre i isen under indfrysningen. Det er naturligvis en smule mere besværligt, og du kan også vælge at lave is efter en opskrift, som ikke behøver at blive omrørt.
At lave hjemmelavet is kan gøres forholdsvis simpelt, og derfor behøver du faktisk ikke en masse værktøjer til isfremstilling. Udover de allerede nævnte værktøjer såsom ismaskine og isbakke til opbevaring, skal du sørge for, at du har et basislager af skåle, målebæger og en vægt til at veje ingredienser af. Derudover kan det være en god ide at have et termometer. Det skal du bruge, hvis du vil fremstille is, hvor iscremen skal opvarmes.
Hvis du vil tage din isfremstilling til det næste niveau, kan du anskaffe dig et isvaffeljern. Det gør det nemt at lave dine egne sprøde isvafler. Du kan selvfølgelig også pynte din is med krymmel, chokoladeperler og chokoladedråber. Du kan også pifte isdesserten op med chokolade- eller jordbærsauce. Det kan du selvfølgelig også lave fra bunden, eller du kan spare tiden og købe det færdiglavet. Se eksempelvis vores udvalg af toppings fra Callebaut her.
Når du har anskaffet dig værktøj til isfremstilling, skal du naturligvis også have gode råvarer. Hos Bagebixen har vi et stort udvalg af råvarer til is, der dækker over chokolade, smagsgivende sirupper, frysetørrede bær, toppings, krymmel og vanilleekstrakt. Du kan også købe cremodan hos os, som gør din hjemmelavede is ekstra cremet og lækker. Se det store udvalg af råvarer her.