Levering: 1-2 hverdage - Gratis fragt til postbutik på alle ordre over 600,00 - ellers kun 39,95
Super kundeservice

Super kundeservice

Sikker betaling

Sikker betaling

Hurtig levering

Hurtig levering

GLS / Postnord

Surdejspulver

Drømmer du om at bage et fantastisk lækkert franskbrød? Eller et exceptionelt godt rugbrød? Surdejspulver er dit hemmelige våben, når du gerne vil bage ekstra godt brød. Pulveret skal tilsættes til den mel, du ellers bruger i brødet. Herefter fortsætter du æltning, som du plejer. Men når du åbner ovnen til dig nybagte brød, får du dig lidt af en overraskelse. Det er enormt flot og sprødt. Har du brugt rugbrødssur, får dit nybagte rugbrød også den helt karakteristiske smag af rugbrød. Det kan virkelig noget – også selvom det er få gram pulver, du tilføjer i din opskrift.

Bagebixen har samlet et stort udvalg af surdejspulver. Til dig der vil forny dit bagværk og eksperimentere med dine bageevner. Gør det med alt fra hvedesur til rugbrødssur og durum surdejspulver. De forskellige typer pulver giver hver især deres særlige aroma og karakteristik til det brød, du bager. Bliver du helt vild med at bage med surdejspulver, kan du købe de forskellige varianter i større pakninger. Find dem alle her i kategorien.

Hvad er surdejspulver?

Det kaldes for en aktiv bageingrediens. Helt simpelt forklaret er surdejspulver blot tørret surdej. Hvorfor skal jeg bruge det i mit brød, tænker du nok? Har du aldrig gået forbi et bageri eller en café, hvor de solgte det lækreste surdejsbrød som flutes, franskbrød eller sandwichbrød? Eller har du aldrig smagt at vaskeægte surdejsrugbrød? Surdej kan noget helt særligt, og det giver dit bagværk karakter og aroma, som du aldrig havde kunnet forestille dig. 

Surdejspulver er det oplagte alternativ til selv at lave en surdej fra bunden af. Med surdejspulveret ved hånden er det langt nemmere at bage et godt rugbrød eller en omgang smagfulde flutes. Du blander blot lidt pulver i dit mel. Vil du forstærke smagen yderligere, kan du blande pulveret i lidt vand dagen forinden. 

Alt fra hvedesur til rugbrødssur 

Hvilket surdejspulver skal du vælge? Det kommer naturligvis an på, hvad du gerne vil bage. Kort fortalt handler brugen af surdejspulver dog om, at gøre det nemmere for dig selv at bage. Det kan være besværligt at arbejde med din egen surdej. Derudover er pulveret også skabt til at give dit bagværk karakter, aroma og autentisk smag. 

Rugbrødssur bruges til at bage hjemmelavede rugbrød med – det siger navnet selv. Du finder dog også rug surdejspulver, der kan bruges i andre typer brød og bagværk. Hvis du ønsker et groft, men sprødt baguette, ciabattabrød eller focaccia. 

Hvedesur kan bruges i de fleste opskrifter. For det forbedrer brødsmagen, uanset om dejen bages med det samme eller den sættes over til langtidshævning. I brugen af hvedesurdejspulver er det langt nemmere at bage surdejsbrød, end hvis du skulle til at arbejde med din egen surdej. 

Durum surdejspulver er til dig, der gerne vil have et italiensk udtryk i dit bagværk. Pulveret fungerer som en aktiv bageingrediens, der giver brødet en mere aromatisk og middelhavs agtig smag. Det gælder i hvert fald, hvis det er Puratos durum surdejspulver, du bruger. Du får en ægte italiensk oplevelse og en meget autentisk og naturlig smag i dit brød.

Nemt bagværk med surdejspulver 

Kan man bruge surdejspulver til alle typer brød? 

Det umiddelbare svar er ja. Der er dog nogle brødtyper, man oftere bruger det til end andre. Disse er franskbrød, flutes og rugbrød. Det kan være i kombination med helt almindelig hvedemel, men f.eks. også ølandshvedemel og fuldkornsmel. Inden du giver dig i kast med at bage med surdejspulver, er det en god idé at finde en opskrift, der henvender sig til brugen af surdejspulveret. Hvis du opmåler pulver til dit surdejsbrød, skal du tjekke, hvad der står på pakken. Doseringen er ofte omkring 4-6%, men kan variere fra et surdejspulver mærke til et andet.

Hvorfor er det en fordel at bruge surdejspulver?

Det er det, fordi du får nemmere ved at bage surdejsbrød. Det er langt nemmere end at skulle fremstille din egen surdej fra bunden af. Fordelen ved at bruge det er også, at du får et mere autentisk, sprødt og smagfuldt brød. Afhængig af surdejspulveret og typen på denne kan du fremhæve alt fra en karakteristisk rugbrødssmag til en italiensk autenticitet i dit hjemmebagte brød.

Find lige den type surdejspulver du skal bruge her hos Bagebixen.  

FÅ EN E-MAIL NÅR VAREN ER PÅ LAGER IGEN! Vi giver dig besked når dette produkt kommer på lager igen. Vi sender dig en email på den adresse som du skriver nedenfor.
Email Antal Vi deler ikke din adresse med nogen andre, men du giver tilladelse til at vi må sende dig emailen med besked om at produktet er tilbage på lager.
product categoryy