Levering: 1-2 hverdage - Gratis fragt til postbutik på alle ordre over 699,00 - ellers kun 39,95
Super kundeservice

Super kundeservice

Sikker betaling

Sikker betaling

Hurtig levering

Hurtig levering

GLS / Postnord

Sigtemel

Sigtemel er en blanding af formalet hvede- og rugmel, men hvor de groveste skaldele som eksempelvis klid og kim er sigtet fra. Det betyder, at melet er lysere og finere end fuldkornsmel, men uden at miste den karakteristiske smag og de gode næringsstoffer fra rugen. Med sigtemel får du desuden en meltype, der er let at bage med og giver et fint, ensartet resultat. Sammenlignet med hvedemel får du et mere luftigt bagværk med mere struktur.

Viser alle 8 resultater

Viser alle 8 resultater

Sigtemel er en klassisk ingrediens i de danske bageglade køkkener. Melet er populært at anvende, fordi det giver et let og smagfuldt brød. Hvedemelet giver elasticitet og luftighed, mens rugmelet tilføjer smag, struktur og næring til dit bagværk. Da kliddelene er frasorteret, får du en finere konsistens, som er lettere at arbejde med sammenlignet med ren rugmel.

Hvor meget rugmel er der i sigtemel?

Fordelingen af rug og hvede i sigtemel kan variere alt efter producent. Det kan eksempelvis være 50/50, men fordelingen kan variere. Da vi fører sigtemel fra flere forskellige producenter i BageBixen.dk, kan du vælge lige den fordeling, du foretrækker. 

Hvad kan sigtemel anvendes til?

Sigtemel er en alsidig meltype og kan anvendes til mange typer bagværk. Her er nogle af de mest populære anvendelsesmuligheder for sigtemel:

Brød med sigtemel:

Du kan med fordel bruge sigtemel til at bage sigtebrød, som er en klassisk dansk brødopskrift. Sigtebrød er kendt for at være et velsmagende brød med en relativt sød, mild og tæt krumme. Hvis du godt kan lide blødt brød med en smule mere fylde end hvedemel, er sigtemel et godt alternativ. Sigtemel kan også sagtens anvendes til at bage rugbrød, franskbrød eller andre formbrød. Hvis du skal bage madbrød som tilbehør til eksempelvis suppe eller gryderetter, er det oplagt at bruge sigtemel, fordi melet tilfører ekstra smag.

Boller bagt med sigtemel:

Sigteboller er lavet af samme dej som sigtebrød ,og de er luftige og indeholder masser af smag. De egner sig både til at spise til morgenmad og frokost, så du kan sagtens bruge dem i madpakken. Sigteboller kommer i alle mulige afskygninger. Med græskarkerner i dejen, koldthævede, med birkes på toppen, med gulerod og squash for et grøntsags-twist eller måske bare helt simple med lag smør.  

Kage med sigtemel:

Faktisk bruges sigtemel ikke blot i brød og boller, men kan også anvendes i kager og småkager som eksempelvis banankage eller den traditionelle sønderjyske småkage, knæpkage.

Sigtemel i vafler og pandekager:

Hvis du ønsker at gøre dejen til vafler og pandekager en smule mere grov og rustik, kan du med fordel tilføje sigtemel.

Sigtemel alternativ:

Foruden den klassiske sigtemel, bestående af en blanding af rug og hvede, fører vi også rugsigtemel, som består af 100% sigtet rugmel. Rugsigtemel er fintformalet og indeholder ikke kliddele. 

Sigtemel bagetips:

For at få det maksimale ud af sigtemel i bagning er det vigtigt at huske at tilsætte rigeligt med vand, da rugmel absorberer mere væske, end hvedemel gør. Derfor anbefaler vi, at du justerer lidt på væskemængden, så du undgår at dejen bliver tør. Bager du eksempelvis sigtemelbrød, er det en god idé at give brødet lang hævetid, fordi rugmelet gør dejen en smule tungere.
Du kan desuden med fordel anvende surdej for at tilføje mere smag til dit brød.

I vores udvalg af sigtemel finder du blandt andet mel fra velkendte producenter som Valsemøllen, Aurion og Havnemøllerne.

FÅ EN E-MAIL NÅR VAREN ER PÅ LAGER IGEN! Vi giver dig besked når dette produkt kommer på lager igen. Vi sender dig en email på den adresse som du skriver nedenfor.
Email Antal Vi deler ikke din adresse med nogen andre, men du giver tilladelse til at vi må sende dig emailen med besked om at produktet er tilbage på lager.
product categoryy