Levering: 1-2 hverdage - Gratis fragt til postbutik på alle ordre over 699,00 - ellers kun 39,95
Super kundeservice

Super kundeservice

Sikker betaling

Sikker betaling

Hurtig levering

Hurtig levering

GLS / Postnord

Mandelmel

Mandelmel er en meltype, der er perfekt at anvende i mange typer af bagværk og desserter. Det er lavet af malede, afskallede mandler og altså ikke af en malet kornsort ligesom mange andre typer af mel. Mandelmel er glutenfrit, så er du glutenintolerant eller lider af cøliaki (eller skal bage til én, der er), så er mandelmel et oplagt valg at bage med. Mandelmel er desuden rig på kostfibre, protein og sundt fedt. Meltypen har en karakteristisk sød mandelsmag og en rig tekstur, og er derfor oplagt i mange kageopskrifter.

Viser alle 3 resultater

Viser alle 3 resultater

Hvad er forskellen på mandelmel og hvedemel?

Mandelmel er glutenfrit og hæver derfor ikke i modsætning til hvedemel. Hvis du ønsker at bage en kage, der skal hæve, skal du tilføje en meltype, der indeholder gluten. Hvis du ønsker at bruge ren mandelmel og ikke blande med andet mel, kan vi anbefale at tilføje et bindemiddel som æg eller loppefrøskaller, så dejen hænger bedre sammen. Mandelmel er tungere og mere fugtigt end hvedemel, hvilket gør, at du ofte ville skulle justere lidt på en opskrift, som oprindeligt indeholdt hvedemel – eksempelvis bruge en mindre mængde af våde ingredienser eller tilføje et hævemiddel såsom bagepulver eller æg. I modsætning til hvedemel bruner mandelmel hurtigere, og du skal derfor være opmærksom på bagetiden, som ofte vil være kortere end ved opskrifter med hvedemel.

Hvad mandelmel bruges til?

Du kan bruge mandelmel både i madlavning og bagværk og som erstatning for hvedemel.

Bagning

Anvend mandelmel i eksempelvis kager som mandelkiks, pandekager, cookies, mandelmuffins, i den franske macaron, mandeltoppe og bananbrød eller i bagværk som boller, brød og rugbrød.

Madlavning

Du kan også sagtens anvende mandelmel i det salte køkken. Brug den karakteristiske meltype i eksempelvis tærtedej, til panering af kød eller grøntsager, til jævning af saucer og supper eller til pizzadej. Sidstnævnte er oplagt, hvis du lever på en kost med lavt kulhydratindtag. Generelt er mandelmel populært blandt folk, der spiser glutenfrit eller efter palæo-principper. 

Opbevaring af mandelmel

Vær opmærksom på opbevaringen af mandelmel for at undgå at det bliver harsk. Opbevar det i en lufttæt beholder et køligt og mørkt sted – eventuelt i køleskabet eller fryseren, hvis du ikke bruger det så ofte efter åbning.

Mandelmel hos BageBixen.dk

Find forskellige typer af mandelmel i vores sortiment – eksempelvis fint formalet mandelmel eller mandelmel fra Dr. Oetker. Vi fører mængder fra 50 gram til 125 gram og 200 gram, så du kan få præcis den mængde, du står og har brug for. Vi har desuden mange andre glutenfri produkter i vores store sortiment af udstyr og råvarer til bagning.

FÅ EN E-MAIL NÅR VAREN ER PÅ LAGER IGEN! Vi giver dig besked når dette produkt kommer på lager igen. Vi sender dig en email på den adresse som du skriver nedenfor.
Email Antal Vi deler ikke din adresse med nogen andre, men du giver tilladelse til at vi må sende dig emailen med besked om at produktet er tilbage på lager.
product categoryy