Super kundeservice
Sikker betaling
Hurtig levering
Isomalt er et sødestof, som både kaldes et sukkerlignende stof eller sukkeralkohol – det gælder ligeledes for andre sødemidler som sorbitol og fruktose. Det ligner og smager altså som sukker, men indeholder ikke sukker. Derfor kan du bruge isomalt til at lave sukkerfri bolsjer eksempelvis. Isomalt kan tåle højere temperaturer end sukker, så det kan anvendes både i bagning og madlavning. Isomalt bliver ikke brunt eller krystalliserer, når det opvarmes, og det bliver heller ikke klæbrigt – hvilket ofte kan være en udfordring, hvis man arbejder med opvarmet sukker. Isomalt indeholder i øvrigt næsten halvt så mange kalorier som almindeligt sukker.
Viser alle 3 resultater
Viser alle 3 resultater
Isomalt fungerer godt til at skabe struktur og volumen, som et fyldstof eller et tilsætningsstof. Der er mange muligheder. Det kan bruges til at lave slik, karameller, bolsjer, slikkepinde, desserter, kager og er nok i særdeleshed kendt som et berygtet element fra Den Store Bagedyst. Her har vi set mange deltagere lave glaslignende kupler af isomalt som pynt til deres kager. En svær kunst, men når det lykkes, er det også særdeles imponerende og kan forvandle enhver kedelig kage til et sandt mesterværk – også selvom du kun er amatørbager. Isomalt bliver ikke kun brugt hjemme i de danske køkkener, men er også en populær ingrediens blandt både bagere og konditorer. Det er det, fordi isomalt ikke karamelliserer eller “skummer”, når det bliver varmet op. Og netop derfor er det genialt at lave klart og glansfuldt pynt til kager eller til at lave skinnende slik.
Da isomalt ikke indeholder sukker, men kan bruges som sukkererstatning, er det en oplagt ingrediens til dig, der vil lave sukkerfri slik og søde sager. Det kunne eksempelvis være sukkerfri bolsjer eller karameller, sukkerfrie kager eller cookies, sukkerfri is eller måske som et sødende element i det salte køkken, når du skal røre en dressing eller marinade.
Når du skal smelte isomalt, kan du gøre det enten i en skål i mikroovnen eller i en gryde op til 170 grader. Rør i massen cirka hver 20-30 sekund, indtil det er helt smeltet. Det er selvfølgelig vigtigt at huske, at smeltet isomalt er utroligt varmt, så du skal være påpasselig, når du arbejder med den sukkerlignende masse, så du ikke brænder dig. Isomalt forstærkes, når det har været opvarmet til 160-170 grader. Når isomalten er smeltet, kan du sætte din skål eller gryde i en gryde med en smule koldt vand i blot 10 sekunder for at hærde isomalten, så den er til at arbejde med. Det er også nu, du kan tilføje farve, hvis du ønsker det. Hvis du skal lave flere ting med din isomalt, og derfor ikke skal bruge hele den opvarmede mængde på én gang, kan du holde massen varm ved at have den i en (ovnfast) beholder i en ovn, der er opvarmet til 130-140 grader.
Hos BageBixen fører vi tre forskellige mængder af isomalt – henholdsvis 125 gram, 250 gram eller 500 gram, således at du kan anskaffe dig præcis den mængde, du står og har brug for.