Levering: 1-2 hverdage - Gratis fragt til postbutik på alle ordre over 699,00 - ellers kun 39,95
Super kundeservice

Super kundeservice

Sikker betaling

Sikker betaling

Hurtig levering

Hurtig levering

GLS / Postnord

Tipo 00 Mel

Tipo 00 mel er efterhånden blevet ret populært herhjemme i Danmark. Men faktisk har det altid været en populær meltype i oprindelseslandet, Italien. Det er den fineste type af italiensk mel, da den er fintformalet og ikke indeholder skaldele som kim og klid. Formalingen af Tipo 00 mel giver melet en nærmest silkeblød og pudderagtig tekstur. Tipo 00 mel minder i øvrigt om det canadiske Manitoba mel, som ligeledes er finmalet og har et højt proteinindhold.

Viser alle 12 resultater

Viser alle 12 resultater

Hvad er Tipo 00 mel?

Tipo 00 mel er hvede, som er malet fint efter klassiske, italienske traditioner. Melet har et højere proteinindhold end de fleste andre melvarianter, hvilket er godt for bageevnen, fordi det i kontakt med væske og i ælteprocessen danner gluten. Og når dit bagværk har et højt glutenindhold, får du en elastisk og smidig dej med luftbobler, der hæver godt op. Når du står med det endelige resultat, har du et saftigt brød med en sprød skorpe og et lækkert bid. 

Hvad kan du anvende Tipo 00 til?

Du kan – ligesom mange italienere – bruge Tipo 00 mel til at bage napolitansk pizza eller focacciabrød. Du kan også anvende det i pastadej. Alternativt kan durummel anvendes til at lave hjemmelavet pasta. Tipo 00 hvedemel kan også bruges til at bage almindelige gærboller, surdejsboller, italienske flutes, grydebrød og sågar til at bage kager. Melet er altså utroligt alsidigt og kan bruges på mange forskellige måder i bagning. Det er desuden en meltype, der er let at arbejde med og som giver dig større mulighed for at opnå et godt slutresultat.

Hvad er forskellen på Tipo 00 mel og Tipo 0 mel?

Forskellen på Tipo 00 mel og Tipo 0 mel ligger mestendels i formalingsgraden og i,  hvor meget klid og kim melet indeholder. Tipo 00 mel er meget fintformalet og kan nærmest sammenlignes med pudder. Tipo 0 mel er derimod en smule grovere end Tipo 00 hvedemel, men er dog stadig lidt finere end helt almindeligt hvedemel.

Tipo 00 mel indeholder stort set ingen klid eller kim, hvilket giver dig en lys og blød dej. Tipo 0 mel har lidt mere klid og kim, hvilket resulterer i en mere rustik tekstur og smag til dit bagværk. Tipo 00 mel egner sig særligt godt til pizza, frisk pasta og lette typer af brød, mens Tipo 0 er genialt til langtidshævede brød og surdej.

Kort sagt, så giver Tipo 00 dig en finere og mere blød dej, mens Tipo 0 giver en mere robust struktur og smag til dit brød.

Foruden forskel i tekstur og formalingsgrad, vil Tipo 0 mel som udgangspunkt absorbere mere væske end Tipo 00. Det gør at Tipo 0 er mere velegnet til opskrifter, hvor din dej skal hæve over længere tid, som vi kender det fra surdejsbagning. Omvendt reagerer Tipo 00 mel hurtigere i hæveprocessen, og er derfor oplagt at bruge til bagværk med kortere arbejdstid som eksempelvis pizza eller pasta.

Vores udvalg af Tipo 00 mel indeholder velkendte producenter som eksempelvis Frumenta, Valsemøllen, Zelected og Caputo. Find din foretrukne variant.

FÅ EN E-MAIL NÅR VAREN ER PÅ LAGER IGEN! Vi giver dig besked når dette produkt kommer på lager igen. Vi sender dig en email på den adresse som du skriver nedenfor.
Email Antal Vi deler ikke din adresse med nogen andre, men du giver tilladelse til at vi må sende dig emailen med besked om at produktet er tilbage på lager.
product categoryy