Super kundeservice
Sikker betaling
Hurtig levering
Når du bager med fuldkornsmel, udnytter du hele kernen i et korn, også klid og kim, og får derfor masser af smag og højt indhold af fibre, mineraler og vitaminer i dit bagværk, hvilket også holder dig mæt i længere tid. Så der er faktisk kun fordele ved at anvende fuldkornsmel, når du slår dig løs som hjemmebager.
Viser alle 20 resultater
Viser alle 20 resultater
Der er flere fordele ved at bruge fuldkornsmel i dit bagværk – både i forhold til smag og ernæring. Her er nogle af argumenterne for at vælge fuldkornsmel:
– Højt fiberindhold: Fuldkornsmel indeholder mange kostfibre, som ikke kun er godt for fordøjelsen, men også holder dig mæt i længere tid, end hvis du bager med almindeligt hvedemel. De officielle anbefalinger til dagligt indtag af kostfibre er 25-35 gram, og derfor er fuldkornsmel en smart genvej til at nå den anbefaling.
– Vitaminer og mineraler: Fuldkorn indeholder blandt andet B-vitaminer, jern, magnesium og zink, og bidrager derfor til en sund og varieret kost.
– Mere smag: Fuldkornsmel har en mere dyb smag end almindeligt hvedemel og giver dig bagværk, der faktisk smager af noget.
– Bedre struktur: Fuldkornsmel giver dit brød en grovere struktur, end hvis du bager med almindeligt hvedemel. Brug meltypen for at få en god krumme og en let sej skorpe på dit brød.
Alt i alt: Når du bager med fuldkornsmel, får du et nærende og smagfuldt brød, så det er bare om at komme i gang.
Fuldkornsmel er utroligt alsidigt og kan bruges i stort set alle typer bagværk. Her er nogle forslag til, hvad du kan bruge fuldkornsmel til:
– Surdej: Fuldkornsmel er ideelt til surdejsbagning, fordi det giver mere næring til de naturlige gærceller og mælkesyrebakterier i surdejen, så de har mere at “leve af” og gør, at din surdej bliver mere aktiv og boblende. Det skyldes at fuldkornsmel indeholder hele kornet inklusiv skaldele, kim og klid.
– Langtidshævning: Hvis du er glad for langtidshævning, er fuldkornsmel et godt valg. Det skyldes, at fuldkornsmel har en naturligt høj enzymaktivitet, som langsomt nedbryder stivelsen i melet til sukker, hvilket giver gær og bakterier noget at arbejde med over mange timer. Det resulterer i en mere dyb og kompleks smag til dit brød.
Vi foreslår, at du bruger fuldkornsmel til at lave bagværk såsom: Fuldkornsbrød, fuldkornsboller til morgenmaden eller i madpakken, pandekager med fuldkornsmel, en grovere pizzadej, småkager med bid i eller fuldkornskiks. Mulighederne er mange!
Hos BageBixen.dk har vi flere forskellige typer af fuldkornsmel fra forskellige producenter Vi har eksempelvis groft rugmel, speltmel, grahamsmel, fuldkornspizzamel, groft stenformalet fuldkornshvedemel og mange andre typer fuldkornsmel. Vi fører blandt andet fuldkornsmel fra producenterne Valsemøllen, Aurion og Zelected.
Uagtet om du er ny i et køkken eller er en erfaren hjemmebager, så er fuldkornsmel altså en fantastisk ingrediens at arbejde med, fordi det løfter smag, tekstur og næringsindhold i dit bagværk. Se vores store og brede udvalg af fuldkornsmel og find lige præcis den type, der passer til dit næste bagværk.