Super kundeservice
Sikker betaling
Hurtig levering
Kransekagen er et dansk kagefænomen, og i Danmark har den gennem generationer været midtpunkt for festlige sammenkomster. Den er blevet en traditionel del af menuen til nytårsaftener, konfirmationer, bryllupper, studenterfester og fødselsdage. På kort tid og med få ingredienser kan du også byde dine gæster på den verdensberømte kage.
Viser 1–20 af 23 resultater
Viser 1–20 af 23 resultater
Kransekagen eller overflødighedshornet, som var starten på kransekagen, har sin begyndelse for flere tusinde år siden. Nogle mener, at den spæde start rækker tilbage til den antikke græske mytologi, hvor hornet var symbol på frugtbarhed og overflod, og at det forsynede sin ejer med ubegrænset mad og drikke. Andre mener, at historien om kransekagen opstod i det gamle Persien, som nu er Iran. Inden marcipanen gik af mode i Mellemøsten, bagte de lokale småkager af den for at have til dagen og vejen.
En københavnsk konditor fandt i 1700-tallet på at rulle marcipanen aflang, samle dejen i ringe og stable dem som et tårn. Efterfølgende er det blevet en meget populær kage, der ofte står på bordet til højtider. Siden da er den set dekoreret på mange forskellige måder, ligesom den også pyntes mere specifikt til den konkrete anledning.
Til særlige lejligheder er det ekstra sjovt, at kransekagen er hjemmebagt og ikke hjemmebragt. Endnu bedre er, hvis der er mere tilbage dagen efter, hvor den smager af endnu mere.
Den er tidsløs, nem at lave, og så smager den forrygende. Den kan laves i traditionel forstand, men den kan også piftes op med alt fra lakrids til hyldeblomst. Det er kun fantasien, der sætter grænser.
Vi har lavet en opskrift, som du finder nedenfor. Den kan også bruges til kransekagestænger, overflødighedshorn eller små kransekager.
500 g marcipan
100 gram mandler
200 g sukker
1 dl pasteuriserede æggehvide
TIP: Med vores kransekagetylle eller kransekageforme kan du få en mere rund og jævn overflade.
75 gram sukker
30 gram pasteuriserede æg
Sukker og æggehvider piskes til det er helt hvidt og luftig i konsistensen. En håndmikser hjælper dig godt på vej. Glasuren skal være så flydende, at du kan sprøjte den, men den må heller ikke flyde sammen. Brug vores sprøjteposer, som gør det nemmere for dig at lægge glasuren på. På den måde får du det bedste resultat.
Hvis du tildækker kransekagen og sætter den på køl, kan den holde sig i op til fem dage.
Hos BageBixen gør vi det nemmere for dig at komme i køkkenet. Med det rette udstyr til den rette pris er det en sand fornøjelse at udforske kendte som ukendte bageevner. Vores store udvalg af kagetilbehør, udstyr og råvarer finder du på BageBixen.dk.
Vores sprøjteposer findes både som engangsposer og som bomuldsposer, der kan genanvendes og derfor er gode for miljøet. Vi har også pynt til forskellige højtider, og du kan derfor handle pynt hos os til din næste fest til alle temaer og anledninger.