Levering: 1-2 hverdage - Gratis fragt til postbutik på alle ordre over 699,00 - ellers kun 39,95
Super kundeservice

Super kundeservice

Sikker betaling

Sikker betaling

Hurtig levering

Hurtig levering

GLS / Postnord

Manitoba Mel

Manitoba hvedemel er en kraftig type hvedemel med helt særlige bageevner. Det har et højt indhold af gluten, som gør din dej smidig og elastisk, hvilket resulterer i et mere luftigt brød og en skøn sprød skorpe. Manitoba mel kan både anvendes i det søde køkken, men også til at bage pizza med, fordi det er en stærk type med, der bidrager med struktur og styrke til din pizzadej.

Viser alle 6 resultater

Viser alle 6 resultater

Hvad er Manitoba mel?

Manitoba mel er hvedemel af høj kvalitet, som egentlig er identisk med Tipo 00 mel, men kommer fra Manitoba i Canada, mens Tipo 00 kommer fra Italien. Melet er lavet af en helt særlig type hvede, som er hårdfør og klarer sig godt i Manitoba-regionens kulde. 

Hvorfor bruge Manitoba mel?

Manitoba mel er kendt for sit høje proteinindhold og stærke glutenstruktur, der gør det perfekt at bage luftigt og sprødt bagværk med. Manitoba mel kan absorbere en del mere væske end almindeligt hvedemel, hvilket gør det til det oplagte valg til at lave fugtige deje, som vi kender dem fra bagning af ciabattabrød eller focaccia. Glutenstrukturen i melet sikrer nemlig også de karakteristiske luftbobler i brødet. 

Hvad kan Manitoba mel anvendes til?

Manitoba hvedemel egner sig eksempelvis godt til at bage luftigt brød og boller med. Du kan sagtens erstatte Tipo 00 og almindeligt hvedemel med Manitoba mel. Manitoba hvedemel er også godt til at lave langtidshævet dej og surdejsbaseret pizzadej med – melet har nemlig et ekstra højt indhold af protein – typisk over 13%, som giver bagværket en lækker, sprød skorpe.

Du kan sagtens anvende Manitoba mel til andet bagværk som eksempelvis madtærter, bananpandekager, madbrød eller pitabrød – ideelt til børnenes madpakke. Hvis du gerne vil kaste dig ud i at lave din egen pasta, kan du også sagtens bruge Manitoba mel, fordi det gør dejen mere elastisk og smidig. Og hvis du er fan af det lette og smørbløde briochebrød, kan Manitoba mel også anvendes her, for at opnå det rette luftige resultat. Med andre ord kan Manitoba mel altså anvendes til mange forskellige typer af bagværk, så det er kun fantasien, der sætter grænser her.

Hos BageBixen.dk tilbyder vi Manitoba mel i høj kvalitet til dit bagebehov – uanset om du gerne vil bage luftigt surdejsbrød, lækker pizza eller luftig focaccia.

FÅ EN E-MAIL NÅR VAREN ER PÅ LAGER IGEN! Vi giver dig besked når dette produkt kommer på lager igen. Vi sender dig en email på den adresse som du skriver nedenfor.
Email Antal Vi deler ikke din adresse med nogen andre, men du giver tilladelse til at vi må sende dig emailen med besked om at produktet er tilbage på lager.
product categoryy