Levering: 1-2 hverdage - Gratis fragt til postbutik på alle ordre over 699,00 - ellers kun 39,95
Super kundeservice

Super kundeservice

Sikker betaling

Sikker betaling

Hurtig levering

Hurtig levering

GLS / Postnord

Speltmel

Hvad gør speltmel til noget særligt? Hvilke typer af speltmel findes der? Og hvordan anvender du det bedst i din bagning? Læs med i bunden af siden og bliv klogere på den alsidige type fuldkornsmel af spelt, som vi fører hos BageBixen.dk.

Speltmel har en skøn nøddeagtig smag og gode bageegenskaber, som gør melet ideelt til bagning af især brød og boller. Faktisk kan speltmel også anvendes i sødt bagværk. Det kan du også læse mere om nedenfor.

Viser alle 7 resultater

Viser alle 7 resultater

Hvorfor bruge speltmel?

Spelt er simpelthen genialt til bagværk, da det er et smagfuldt alternativ til hvedemel, og fordi dej med spelt kun skal æltes i ganske kort tid. På den måde får du både velsmagende brød og sparer tid i køkkenet.

Spelt indeholder mange vitaminer, mineraler, proteiner og kostfibre. Speltmel er desuden 100% fuldkorn og er en ideel genvej til at få sneget den anbefalede mængde dagligt indtag af fuldkorn ind i din kost. Speltmel har også en skøn smag og giver dit brød en god struktur og en flot farve.

Speltmel har et højt fiberindhold, som er godt for fordøjelsen og giver dig samtidig en længere mæthedsfornemmelse. Speltmel indeholder som oftest mere protein end hvedemel, så når du anvender speltmel i dit bagværk, får du en god kilde til vegetabilsk protein.

Hvad kan speltmel bruges til?

Speltmel er faktisk en ældgammel hvedesort, som har fået et comeback i de danske bageglade køkkener.  Speltmel kan bruges til at bage både salt og sødt bagværk. Her har du nogle eksempler på, hvilken type bagværk, du kan anvende spelt i:

Brug speltmel i brød og boller:

Du kan med fordel anvende speltmel i brød og boller som eksempelvis speltboller, speltbrød og grydebrød. Spelmelet giver lidt ekstra smag og en god struktur til dit brød.

Kager og småkager med speltmel:

Du kan sagtens bruge speltmel i både kager og småkager såsom muffins, chokolade cookies, speltsmåkager, banankage, drømmekage, gulerodskage og sågar i pandekager.

Speltmel i tærter:

Uanset om du kaster dig over salte eller søde tærter, kan speltmel sagtens anvendes i tærtedejen. Du kan eksempelvis kaste dig ud i at bage en klassisk porretærte eller diske op med en æbletærte til dessert.

Speltmel er altså en utroligt alsidig meltype med mange anvendelsesmuligheder.

Forskellige typer af speltmel:

Der findes forskellige variationer af speltmel, som har hver deres egenskaber:

Fuldkornsspeltmel:

Fuldkornsspeltmel indeholder hele speltkornet med både kim og klid. Det giver melet et højt fiberindhold og mere smag. Fuldkornsspeltmel egner sig særligt godt til groft brød og boller.

Sigtet speltmel:

Sigtet speltmel er en lidt finere udgave, som er lavet af stenformalede speltkerner, hvor de grove skaldele er sigtet fra. Det er altså en lysere mel, der minder en smule mere om hvedemel. Sigtet speltmel kan bruges til at bage mere luftigt brød som focaccia eller til grydebrød.  

Økologisk speltmel:

Økologisk speltmel er lavet af korn, dyrket uden brug af pesticider og kunstgødning, og egner sig dermed til den kvalitetsbevidste forbruger. Vi fører både økologisk speltmel, økologisk sigtet speltmel og økologisk durum-speltmel. Durum-speltmel er ideelt at anvende til at lave pasta, men kan også bruges i bagværk.

Hos BageBixen.dk finder du speltmel fra velkendte brands som Valsemøllen og Aurion samt økologiske alternativer og som fuldkorn og i den sigtede udgave.

FÅ EN E-MAIL NÅR VAREN ER PÅ LAGER IGEN! Vi giver dig besked når dette produkt kommer på lager igen. Vi sender dig en email på den adresse som du skriver nedenfor.
Email Antal Vi deler ikke din adresse med nogen andre, men du giver tilladelse til at vi må sende dig emailen med besked om at produktet er tilbage på lager.
product categoryy