Store Chokoladeboller med Bløddejs Basis
Bag lækre og luftige chokoladebrud med den smarte “Bløddejs Basis”.
Basen er med til at forlænge holdbarheden på dine brud, samt gør dem lette og luftige.
Opskriften giver 6 store brud – ligesom man kender dem fra bageren.
- Total tidsforbrug: 1 time 45 minutter
- Opskriften giver: 6 store brud 1x
Ingredienser
Bløddej:
- 400g Hvedemel med 10% protein fx Frumenta Farina
- 125g Bløddejs Basis
- 50g Olie – fx rapsolie
- 25g Æg
- 10g Tørgær
- 225g Vand
Fyld:
- 150g Mørk chokolade
- 100g Æg
Fremgangsmåde
- Alle ingredienser til bløddejen æltes sammen på en røremaskine – først 3 minutter på lav hastighed, herefter 7 minutter på høj hastighed.
- Når dejen er æltet godt igennem, skal den hvile i 15 minutter,
- Bred dejen lidt ud på et bord, og læg nu chokolade og æg på midten af dejen.
- Fold dejen ind over fyldet, og hak nu igennem det hele med en dejhakker til dejen er findelt. Æg og chokolade vil rende ud, fang det med din dejhakker og fold ind mod midten – hak igen.
- Bliv ved på denne måde til dejen og fyldet er hakket godt sammen.
- Dine brud kan bages på en bageplade beklædt med bagepapir, men ønsker du en sprød top og saftig bund, anbefaler vi en silikoneform.
- Fordel din dej i 6 store “klatter”, eller 8-10 mindre, hvis du ikke ønsker dem så store.
- Nu skal dine brud hæve i en time – gerne i et hæveskab. TIP: med en hylde til hæveskabet, kan du have 2 silikoneforme til hævning på samme tid.
- Når dine brug er hævet, skal de bages i en forvarmet ovn ved 200°C almindelig over/undervarme. De skal have 12-15 minutter – indtil de er flot gyldne på toppen.
- Arbejdstid: 90
- Tilberedning: 15
- Kategori: Brød
Fantastisk opskrift – smager bedre end dem fra lagkagehuset 😀