200 g. flormelis
3 past. æggehvider (stuetemperatur)
30 g. sukker
15 g. kakaopulver
– Bland mandelmel, kakao og flormelis og sigt herefter blandingen.
– Pisk æggehviderne næsten stive – tilsæt så sukkeret og pisk massen helt stiv.
– Vend massen i den piskede marengs ved hjælp af en dejskraber. Massen skal have en konsistens, hvor den er lettere flydende.
– Fyld massen i en sprøjtepose med en glat tyl og sprøjt bunde ud på et bagepapir, som er ca. 3 cm i diameter, og som har en højde på 3-4 mm. Du kan med fordel bruge en macaron bagemåtte i silikone, til at få et perfekt resultat.
– Nu skal kagerne tørre på papiret i ca. 45 min, så der dannes en hinde på overfladen af kagerne, inden de bages.
– Kagerne kan efter tørring stilles i ovnen i ca. 15 min ved 150° C. Du kan tjekke om dine kager er færdige ved at løfte en kage – slipper de bagepapiret, er de færdige.
– Bundene stilles nu til afkøling.
Chokoladeganache
Bundene lægges sammen med chokoladeganache som består af følgende:
100 g. mørk chokolade
100 g. fløde
– Chokoladen hakkes fint.
– Fløde koges op.
– Når fløden har været oppe at koge hældes den henover den hakkede chokolade.
– Der rørers i blandingen indtil der haves en ensartet og glat creme.
– Cremen kommes i en sprøjtepose og puttes på køl i min. 1 time – gerne længere.
– Når cremen har sat sig sprøjtes den ud på halvdelen af de færdige bunde. De resterende bunde lægges ovenpå som top.
God bagelyst : )
Tjek også vores chokoladefedt og chokoladesmør produkter her: