Så blev det tid til en lille fransk kage, nemlig macarons. I denne uges opskrift finder du en lækker macaron indeholdende en fantastisk solbærcreme. Opskriften giver ca. 25 macarons.

 

Macaron-bunde:

100 g. mandelmel

200 g. flormelis

3 past. Æggehvider (stuetemperatur)

50 g. sukker

Lilla frugtfarve

 

– Bland mandelmel og flormelis og sigt herefter blandingen.  

– Pisk æggehviderne næsten stive – tilsæt så sukkeret og pisk massen helt stiv.

– Tilsæt farve til mandelmassen og vend så massen i den piskede marengs ved hjælp af en dejskraber. Massen skal have en konsistens, hvor den er lettere flydende.

– Fyld massen i en sprøjtepose med en glat tyl og sprøjt bunde ud på et bagepapir, som er ca. 3 cm i diameter, og som har en højde på 3-4 mm. Du kan med fordel bruge en macaron bagemåtte i silikone, til at få perfekte resultater.

– Nu skal kagerne tørre på papiret i ca. 45 min, så der dannes en hinde på overfladen af kagerne, inden de bages.

– Kagerne kan nu stilles i ovnen i ca. 15 min ved 150° C. Du kan tjekke om dine kager er færdige ved at løfte en kage – slipper de bagepapiret, er de færdige.

– Bundene stilles nu til afkøling.  

 

Solbærcreme:

100 g. friske eller frosne (optøede) solbær

125 g. hvid chokolade

2 tsk. honning

2 spsk. piskefløde

 

– Solbærrene blendes og massen sigtes for at fjerne skind og kerner. I alt skal man opnå 50 g. solbær.

– Den hvide chokolade deles i små stykker, og alle ingredienserne blandes nu i en gryde. Varm gryden op og rør rundt i massen, indtil der fås en fin glat creme.

– Stil nu cremen i køleskab i et par timer. Når cremen har en tilpas tykkelse kommes den i en sprøjtepose, og cremen sprøjtes så ud på de bagte macarons-bunde, som lægges sammen to og to.

 

God bagelyst : )