Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Rug Snacks

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Ingen bedømmelse

Bag små lækre rug snacks med nødder og chokolade perfekt til mellemmåltid eller som det søde indslag i madpakken.

  • Total tidsforbrug: 1 t 45 min.
  • Opskriften giver: 32 stk. 1x

Ingredienser

Vægt

Iblødsætning:

Iblødsætning i alt 1610 g
Ovennævnte iblødsættes dagen før.

Rugbrødsdej:

Dejvægt i alt 2390 g

Fremgangsmåde

  1. Dagen før du skal bage rug snacks, skal du starte med din ”iblødsætning”. Alle ingredienserne til iblødsætningen blandes i en skål med en ske. Ved at gøre dette dagen før, kan kernerne nå at suge væsken så de bliver saftige og bløde.
  2. Kom alle ingredienser til rugbrødsdejen og din iblødsætning fra i går, i en røremaskine med en k-spade eller spatel.
  3. Ælt nu ved lav hastighed i 20 minutter.
  4. Den ønskede dejtemperatur for dette brød er 28-30°C.
    Se hvordan du opnår den korrekte dejtemperatur lige HER.
  5. Lad nu dejen hvile i 30 minutter. Herefter, æltes igen i 1 minut ved lav hastighed.
  6. Vej dejen af – form små kugler/boller af 75 g.
  7. Rul eller drys dine rug snacks med mandelflager, sesamfrø, solsikkekerner eller lignende.
  8. Nu skal dine snacks hæve, gerne i et hæveskab – i ca. 20 minutter.
  9. Tænd din ovn på 230°C varmluft, dette kan gøres mens dine snacks hæver.
  10. Når ovnen er varm og dine rug snacks er hævet færdigt, sættes de i ovnen og der skrues straks ned til 175°C.
  11. Dine snacks skal bage i ca. 15 minutter indtil de har en kernetemperatur på ca. 96°C.
  12. De færdigbagte snacks sættes til afkøling på en rist.
  • Forfatter: Louise
  • Arbejdstid: 90 min.
  • Tilberedning: 15 min.