Optimal Vandtemperatur: For din dej

Optimal Vandtemperatur: For din dej

Når det kommer til bagning, er temperaturen afgørende, og det gælder også for vandet, du bruger i din dej. For at opnå den perfekte dejtemperatur skal du tage højde for meltemperatur og æltetid. Her er en simpel formel:

2x ønsket dejtemperatur – målt meltemperatur – æltetid i minutter* = ønsket vandtemperatur

*1 minut lav hastighed = 1 grad, 1 minut høj hastighed = 2 grader

Lad os tage et eksempel: Forestil dig, at du ønsker en dejtemperatur på 28°C. Hvis du måler, at dit mel er 20°C og du ælter i 10 minutter ved lav hastighed og 8 minutter ved høj hastighed, gør du følgende:

10(min. lav hastighed) x 1°C = 10°C

8(min. høj hastighed) x 2°C = 16°C

2 x 28°C = 56°C
56°C – 20°C = 36°C
36°C – 10°C – 16°C = 10°C

Derfor skal din vandtemperatur være 10°C for at opnå den ønskede dejtemperatur på 28°C. Ved at finjustere vandtemperaturen efter meltemperaturen og æltetiden sikrer du, at din dej bliver perfekt hver gang.

FÅ EN E-MAIL NÅR VAREN ER PÅ LAGER IGEN! Vi giver dig besked når dette produkt kommer på lager igen. Vi sender dig en email på den adresse som du skriver nedenfor.
Email Antal Vi deler ikke din adresse med nogen andre, men du giver tilladelse til at vi må sende dig emailen med besked om at produktet er tilbage på lager.