Beskrivelse
Basismix til bløddeje som fx teboller, burgerboller, fastelavnsboller, pølsehorn, bløde flutes til sandwich, krydderboller, pølsebrød og lignende. Basismixen indeholder bl.a. enzymer, sukker og salt.
Basismixen er med til at give fremragende stabilitet, smag, blød skorpe, “kort bid” og lang holdbarhed.
Du kan bruge Basis i kombination med mange ingredienser, med udgangspunkt i nedenstående basis opskrift – eller find inspiration i vores udvalg af færdige opskrifter. Der skal bruges 30% Basis til melmængden – fx 125g Basis til 400g mel. Bemærk at Basis indeholder salt og du derfor ikke skal tilsætte ekstra.
Forslag til grunddej:
400g Hvedemel med 10% protein fx Frumenta Farina
125g Bløddejs Basis
50g Olie – fx rapsolie
25g Æg
10g Tørgær
225g Vand
Alle ingredienser æltes sammen på en røremaskine – først 3 minutter på lav hastighed, herefter 7 minutter på høj hastighed.
Når dejen er æltet godt igennem, skal den hvile i 15 minutter, hvorefter den vejes af i de ønskede stykker. Fx 70g til store teboller.
Efter afvejning skal stykkerne hvile i 15 minutter igen. Herefter formes dine brød.
Lad brøddene raske (hæve) i ca. 60 minutter – gerne i et hæveskab.
Bages ved 200°C over/undervarme i ca. 9 minutter, hvis det er boller.
Kan med fordel sprayes med æggespray før og/eller efter afbagning.
Pose med 500g
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.