Wienerdej – grundopskrift på wienerbrød
Den klassiske wienerdej danner basis for rigtig mange forskellige bagerklassikere. Wienerbrød kan bl.a. bruges til wienerstang, croissanter, tebirkes, spandauer, fastelavnsboller, frøsnappere og meget mere.
- Total tidsforbrug: 1 time 30 minutter
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Melet skal være iskold, og vi anbefaler du sætter det i fryseren dagen før du skal bruge det. Mælken og ægget skal også være køleskabskolde, når de skal bruges.
- Alle ingredienserne, undtagen smør, æltes godt sammen.
- På et meldrysset bord rulles dejen ud til en firkant, med en tykkelse på ½ cm.
- På 2/3 af dejen fordeles nu den kolde smør, eller rullemargarine. Fedtstoffet skal være i tynde skiver – du kan med fordel bruge en ostehøvl til dette.
- Læg nu dejen sammen i 3 lag, ved at klappe den 1/3 uden smør ind over smørret 2 gange. Nu skal dejen på køl i 20 minutter.
- Dejen rulles nu ud til en firkant igen, med en tykkelse på ½ cm. Fold nu 1/3 ind over igen, 2 gange. Dejen skal nu igen på køl i 20 minutter.
- For 3. gag skal dejen nu rulle ud og foldes – herefter har din dej 27 lag. Dejen skal nu hvile i 20 minutter på køl igen.
- Din wienerdej er nu klar til brug.
- Arbejdstid: 30
- Tilberedning: 60
- Køkken: Wienerbrød