Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Wienerdej – grundopskrift på wienerbrød

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Ingen bedømmelse

Den klassiske wienerdej danner basis for rigtig mange forskellige bagerklassikere.  Wienerbrød kan bl.a. bruges til wienerstang, croissanter, tebirkes, spandauer, fastelavnsboller, frøsnappere og meget mere.

  • Total tidsforbrug: 1 time 30 minutter

Ingredienser

Vægt

500 g hvedemel

5 g salt

60 g sukker

12 g tørgær

250 g sødmælk

1 æg

300 g smør eller rullemargarine

Fremgangsmåde

  1. Melet skal være iskold, og vi anbefaler du sætter det i fryseren dagen før du skal bruge det. Mælken og ægget skal også være køleskabskolde, når de skal bruges.
  2. Alle ingredienserne, undtagen smør, æltes godt sammen.
  3. På et meldrysset bord rulles dejen ud til en firkant, med en tykkelse på ½ cm.
  4. På 2/3 af dejen fordeles nu den kolde smør, eller rullemargarine. Fedtstoffet skal være i tynde skiver – du kan med fordel bruge en ostehøvl til dette.
  5. Læg nu dejen sammen i 3 lag, ved at klappe den 1/3 uden smør ind over smørret 2 gange. Nu skal dejen på køl i 20 minutter.
  6. Dejen rulles nu ud til en firkant igen, med en tykkelse på ½ cm. Fold nu 1/3 ind over igen, 2 gange. Dejen skal nu igen på køl i 20 minutter.
  7. For 3. gag skal dejen nu rulle ud og foldes – herefter har din dej 27 lag. Dejen skal nu hvile i 20 minutter på køl igen.
  8. Din wienerdej er nu klar til brug.
  • Forfatter: Michael
  • Arbejdstid: 30
  • Tilberedning: 60
  • Køkken: Wienerbrød