Netop nu er det højsæson for hindbær i de danske skove, så hvorfor ikke benytte de lange sommeraftener til en tur i skoven efter de små røde fristelser.

 

De friske hindbær smager himmelsk når de lige er plukket, men kan man styre sig og gemme en posefuld, kan man let trylle en dejlig kage med hindbærmousse frem!

 

Kagen, eller retter kagerne, består af en tyk lagkagebund, toppet med hindbærmousse, pyntet af med friske hele hindbær. En super simpel kage, der er et garanteret hit hver gang.

 

Bunden er en almindelig lagkagebund, som er bagt i en 20 cm justerbar kagering. I stedet for at dele den tykke bund i 3 som man normalt gør, stikker vi 4 kager ud. Vi har brugt en mini-tærteform til at stikke ud med.

 

Hindbærmoussen består af:

  • 100g Fromagepulver neutral
  • 1dl vand
  • 5dl fløde
  • 2-3 håndfulde friske hindbær
  •  

Fromagepulveret røres op med vand, og de 5dl fløde piskes til flødeskum. Fromagepulveret, flødeskum og hindbær røres sammen til en ønsket konsistens opnås.

 

Kagerne bliver pæneste hvis massen sprøjtes på kagen med en sprøjtepose.

 

Slutteligt pyntes af med friske hindbær, evt. med en lille stilk eller blad.

 

Hindbær bør skylles inden brug, men husk at tørre dem inden de bruges i kagen – ellers bliver det noget splat 🙂

Ps. Hvis det ikke lige er hindbærsæson, så prøv at bruge den færdigblandede fromagepulver med hindbær