Jordbærsæsonen er i fuld gang, så hvorfor ikke benytte de lækre bær i en kage? I denne uge får du en let og lækker opskrift på en kage bestående af jordbærmousse og chokobunde.
CHOKOBUNDE
- 250 g. sukker
- 8 æg
- 125 g. mørk chokolade
- 200 g. mel
- 1 tsk. bagepulver
- 50 g. kakao
Æg og sukker piskes hvidt i en skål (pisk mindst 10 min.)
Imens smeltes chokoladen over vandbad.
Nu tilsættes den flydende chokolade til ægge- og sukkerblandingen.
Sigt mel, bagepulver og kakao og vend forsigtigt alle de tørre ingredienser i den piskede blanding.
Dejen smøres nu ud på et stykke bagepapir på en plade.
Bunden bages i ovnen ved 200° C i 10-12 min.
JORDBÆRMOUSSE
- 1 pk. Jordbærfromagepulver fra Städter
- ½ ltr fløde
- 1 dl vand
Pisk fløden.
Bland 125 g. fromagepulver med 1 dl vand. Bland nu den piskede fløde i massen lidt efter lidt. Nu er mousse klar til brug.
Når den bagte chokobund er kølet af stikkes den ud med en udstikker ring – her er brugt en ring på 10 cm i diameter.
Lad bunden sidde i ringen og fyld herefter ringen med jordbærmousse. Brug en paletkniv til at skabe en jævn overflade på kagen.
Tag ringen af kagen (sæt evt. kagen på frost i lidt tid, da ringen så slipper lettere) og pynt med friske lækre jordbær.
God fornøjelse : )