Så blev det endelig december, og hvad er julen uden et ægte honningkagehus? I denne uge får du en opskrift på, hvordan du selv kan lave dit helt eget honningkagehus.

 

Honningkagedej

400 g. honning

235 g. rørsukker

235 g. smør

10 g. potaske

1000 g. mel

2 tsk. stødt kanel

1 tsk. stødt nellike

1 tsk. stødt ingefær

 

– Honning, rørsukker og smør koges til en flydende masse.

– Massen afkøles til den er lun.

– Opløs potasken i lidt vand.

– Mel blandes godt sammen med de forskellige krydderier.

– Den flydende masse æltes nu godt sammen med melblandingen.

– Honningkagedejen skal nu hvile natten over i en plastikpose i køleskabet.

 – Honningkagedejen rulles nu i en tykkelse på ca. ½ cm. Huset stikkes ud ved hjælp af udstikkersæt fra Städter.

– De forskellige stykker bages i ovnen ved 200° C i 12-18 min.

 

Pynt til huset

Sprøjteglasur: Anvend ca. 200 g. flormelis og 36 g. æggehvider og evt. farve i form af pastafarve.

Sigt flormelis og tilsæt æggehvider og evt. pastafarve. Rør massen glat. Glasuren bør være forholdsvis tyk for at kunne holde sammen på huset.

– De forskellige hus-stykker limes sammen med glasur, så man tilsidst får et helt honningkagehus.

– Lad glasuren tørre godt, inden der rykkes på huset.

– Pynt nu huset med glasur, alverdens slik og krymmel (her sætter kun fantasien grænser).

 

God fornøjelse : )