I denne uge får du en opskrift på en klassisk tørkage nemlig hindbærsnitten. Hindbærsnitten er let at lave og kan pyntes på alverdens forskellige måder. Her er det er kun fantasien, der sætter grænserne.

 

HINDBÆRSNITTER:

250 g. mel

250 g. margarine eller smør (tempereret)

100 g. flormelis

30 g. æg

½ tsk. vaniljesukker

 

·         Bland alle ingredienser i en skål til en ensartet masse.

·         Rul dejen ud med en kagerulle og stik nu bunde ud til hindbærsnitterne. Her er brugt en kruset firkantet udstikker, med en diameter på 6 cm.

·         Put bundene på en bageplade og bag dem i ovnen ved 200° C i 7-8 min.

 

FYLD OG PYNTNING

Ca. 300 g. hindbærmarmelade

Ca. 300 g. flormelis

Lidt vand

 

·         Når bundene er kølet af lægges snitterne sammen med hindbærmarmelade.

·         Lav nu en glasur bestående af flormelis og lidt vand. Glasuren må gerne være lidt tyk, så den ikke løber alt for meget på kagerne.

·         Put glasur på kagerne (brug evt. en sprøjtepose til at få glasuren pænt fordelt).

·         Pynt kagerne efter eget ønske – brug f.eks. krymmel eller små stykker usaltede pistacienødder. Her er pyntet med små fondantblomster, som er stukket ud med to forskellige udstikkere og derefter sat sammen til én blomst.