I denne uge får du opskriften på en lille fransk fristelse, nemlig citron macarons. Opskriften passer til ca. 25 kager. 

 

Macaron-bunde:

100 g. mandelmel

200 g. flormelis

3 past. Æggehvider (stuetemperatur)

50 g. sukker

Gul frugtfarve

 

– Bland mandelmel og flormelis og sigt herefter blandingen.  

– Pisk æggehviderne næsten stive – tilsæt så sukkeret og pisk massen helt stiv.

– Tilsæt farve til mandelmassen og vend så massen i den piskede marengs ved hjælp af en dejskraber. Massen skal have en konsistens, hvor den er lettere flydende.

– Fyld massen i en sprøjtepose med en glat tyl og sprøjt bunde ud på et bagepapir, som er ca. 3 cm i diameter, og som har en højde på 3-4 mm. Du kan med fordel bruge en macaron bagemåtte i silikone, til at få perfekte resultater.

– Nu skal kagerne tørre på papiret i ca. 45 min, så der dannes en hinde på overfladen af kagerne, inden de bages.

– Kagerne kan nu stilles i ovnen i ca. 15 min ved 150° C. Du kan tjekke om dine kager er færdige ved at løfte en kage – slipper de bagepapiret, er de færdige.

– Bundene stilles nu til afkøling.  

 

Citron-creme:

125 g. hvid chokolade

60 g. citronsaft

2 spsk. piskefløde

Et par dråber gul frugtfarve

 

– Chokoladen varmes forsigtigt op sammen med fløden. Når massen er ensartet og glat tilsættes citronsaft og farve.

– Put cremen i en sprøjtepose og lad den køle lidt af ved at putte den i køleskabet i ca, ½ time. 

– Sprøjt citron-creme på halvdelen af bundene og læg herefter endnu en bund ovenpå. Dine macarons er nu færdige. 

 

God fornøjelse : )