I denne uge får du opskriften på en lille fransk fristelse, nemlig citron macarons. Opskriften passer til ca. 25 kager.
Macaron-bunde:
100 g. mandelmel
200 g. flormelis
3 past. Æggehvider (stuetemperatur)
50 g. sukker
Gul frugtfarve
– Bland mandelmel og flormelis og sigt herefter blandingen.
– Pisk æggehviderne næsten stive – tilsæt så sukkeret og pisk massen helt stiv.
– Tilsæt farve til mandelmassen og vend så massen i den piskede marengs ved hjælp af en dejskraber. Massen skal have en konsistens, hvor den er lettere flydende.
– Fyld massen i en sprøjtepose med en glat tyl og sprøjt bunde ud på et bagepapir, som er ca. 3 cm i diameter, og som har en højde på 3-4 mm. Du kan med fordel bruge en macaron bagemåtte i silikone, til at få perfekte resultater.
– Nu skal kagerne tørre på papiret i ca. 45 min, så der dannes en hinde på overfladen af kagerne, inden de bages.
– Kagerne kan nu stilles i ovnen i ca. 15 min ved 150° C. Du kan tjekke om dine kager er færdige ved at løfte en kage – slipper de bagepapiret, er de færdige.
– Bundene stilles nu til afkøling.
Citron-creme:
125 g. hvid chokolade
60 g. citronsaft
2 spsk. piskefløde
Et par dråber gul frugtfarve
– Chokoladen varmes forsigtigt op sammen med fløden. Når massen er ensartet og glat tilsættes citronsaft og farve.
– Put cremen i en sprøjtepose og lad den køle lidt af ved at putte den i køleskabet i ca, ½ time.
– Sprøjt citron-creme på halvdelen af bundene og læg herefter endnu en bund ovenpå. Dine macarons er nu færdige.
God fornøjelse : )