Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

BageBixen.dk’s Brunkager

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Ingen bedømmelse

Ingen jul og hygge uden brunkager! Her får du vores bedste bud på gode klassiske brunkager.

  • Opskriften giver: 200 stk. 1x

Ingredienser

Vægt

Dejen

Krydderiblanding

Fremgangsmåde

  1. Sukker, sirup og smør smeltes i en gryde under omrøring, til det bobler i kanten.
  2. Potaske udrøres i en smule koldt vand og tilsættes massen i gryden.
  3. Mens blandingen køler af røres de øvrige ingredienser sammen.
  4. Melblandingen æltes i når sukker/sirup/smør massen er håndvarm, og der æltes til man har en ensartet masse.

Brunkager

  1. Følg først trin 1-4.
  2. Tril nogle lange stænger med en diameter på ca. 5 cm, og pak dem ind i husholdningsfilm. Lægges i køleskabet til næste dag.
  3. Skær tynde skiver af stængerne og bag dem ved 180°C i ca. 7-8 minutter til de er gyldenbrune.

Brunkagemænd og -damer

  1. Følg først trin 1-4.
  2. Pak dejen ind i husholdningsfilm og kom i køleskabet til næste dag.
  3. Tag evt. dejen ud et par timer før, den skal bruges, da den ellers er for hård til at rulle.
  4. Rul dejen tyndt ud.
  5. Brug udstikkere til at stikke små brunkagemænd og -damer ud, og bag dem ved 180°C i ca. 7-8 minutter.
  6. Når de er afkølet kan de pyntes med en glasur.