Ingen jul og hygge uden brugkager! Her får du vores bedste bud på gode klassiske brunkager.

 

Giver ca 200 stk almindelige brunkager.


Dejen:

225g sukker

250g smør

125g lys sirup

7,5g potaske

500g hvedemel

 

Kryddeirblanding:

5g stødt nellike

15g stødt kanel

40g pomeransskal

Evt. 50g smuttede og hakkede mandler

 

Fremgangsmåde

Sukker, sirup og smør smeltes i en gryde under omrøring, til det bobler i kanten. Potaske udrøres i en smule koldt vand og tilsættes massen i gryden.

 

Mens blandingen køler af røres de øvrige ingredienser sammen. Melblandingen æltes i når sukker/sirup/smør massen er håndvarm, og der æltes til man har en ensartet masse.

 

Tril nogle lange stænger med en diameter på ca. ø5 cm, og pak dem ind i husholdningsfilm. Lægges i køleskabet til næste dag.

 

Skær tynde skiver af stængerne og bag dem ved 180g °C i ca. 7-8 minutter til de er gyldenbrune.

 

Man kan også bruge fine udstikkere, som fx brunkagemænd, hjerter eller stjerner. Hvis man vil dette, så behøver man ikke først trille pølser, men kan bare stille massen som én klump i køleskabet. Det er en god idé at tage den ud et par timer får den skal rulles, da den kan blive ret hård ellers.

 

Kan pyntes med fx sprøjteglasur som vi har gjort på billedet 🙂