Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Brioche Pølsehorn

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Ingen bedømmelse

Her kommer en lækker opskrift på brioche pølsehorn. De har en fantastisk smag – og grundet indholdet af smør og æg er de også gode dagen efter de er bagt, eller efter en tur på frost.

  • Opskriften giver: 24 stk. 1x

Ingredienser

Vægt
  • 200 g Sødmælk
  • 200 g Smør
  • 150 g Æg (ca. 3 stk.)
  • 600 g Manitoba Hvedemel
  • 35 g Sukker
  • 10 g Salt
  • 15 g Tørgær
  • 12 Pølser
  • Æg til pensling

Fremgangsmåde

  1. Smelt smør i en lille gryde – tilsæt herefter mælken og lad det køle af til ca. 30°C.
  2. I en røreskål blandes alle de tørre ingredienser.
  3. Tilsæt nu smør/mælk blandingen samt æg.
  4. Det hele æltes nu i 8-10 minutter, til dejen er samlet og glat. Ælt gerne på en røremaskine da det er en let klistret dej – og sådan skal den være.
  5. Stram dejkuglen lidt op, og lad den hvile i 15 minutter under en plastikpose.
  6. Del dejkuglen i 3 lige store stykker, og rul dem ud til cirkler.
  7. Skær nu hver cirkel ud i 8 lige store trekanter – ligesom en pizza.
  8. Fugt overfladen af dejen med lidt vand, og placer en halv pølse på hver trekant i den brede ende.
  9. Rul nu dejen stramt om pølsen – sørg for at enden af dejen kommer til at ligge under pølsehornet.
  10. Stil dem med lidt afstand på bageplader, og sæt dem til hævning i 45 minutter.
  11. Tænd samtidig ovnen på 200°C varmluft.
  12. Pølsehornene pensles med sammenpisket æg og bages i ca. 12 minutter til de er flotte gyldne.

Noter

Tips:

  1. Efter afkøling kan pølsehornene kommes i fryseposer og på frost – så kan de evt. genvarmes inden servering.
  2. Brug en croissant skærer til at lave flotte og ensformige trekanter – det er lyn hurtigt.
  3. Kom dine pølser i letsaltet kogende vand, inden de lægges på dejen. Så kan du trække 15 minutter fra hævetiden.
  4. Brug en æggespray i stedet for at pensle – det tager ca. 3 sekunder for en hel plade.