Flutes med Flutes Basis
Bag lækre flutes til en varm sommeraften med grillmad – eller til sandwich til frokosten.
- Opskriften giver: 3 store flutes 1x
Ingredienser
- 25g Hvedesur
- 450g Hvedemel med højt proteinindhold
- 25g Flutes Basis
- 15g Margarine – gerne røremargarine
- 10g Tørgær
- 275g Vand
Fremgangsmåde
- Flutes Basis og melprodukterne blandes sammen med tørgær.
- Vand og margarine tilsættes.
- Æltes på maskine ved lav hastighed i 4 minutter, herefter 6 minutter ved høj hastighed. Den ønskede dej temperatur er 27-28°C.
- Lad dejen hvile i 20 minutter, og del herefter dit bagværk op i de ønskede stykker som virkes op. Vi anbefaler afbagning i en baguette form.
- Lad dejen hvile i yderligere 20 minutter før de sættes til hævning i 60 minutter – meget gerne med varme og damp.
- Afbagningen er 18-20 minutter i en 260°C varm ovn, som skrues ned på 215°C når stykkerne sættes ind. Lav gerne damp i starten af afbagningen, men husk at lukke dampen ud igen ca. halvvejs i afbagningen.