Så blev det tid til at lave chokolade macarons. Macarons er vældig populære så hvorfor ikke prøve at lave dem hjemme i dit eget køkken? Af denne opskrift fås ca. 25 lækre chokolade macarons. 
 
Macaron-bunde:
 
100 g. mandelmel 

200 g. flormelis

3 past. æggehvider (stuetemperatur)

30 g. sukker

15 g. kakaopulver

 

– Bland mandelmel, kakao og flormelis og sigt herefter blandingen.  

– Pisk æggehviderne næsten stive – tilsæt så sukkeret og pisk massen helt stiv.

– Vend massen i den piskede marengs ved hjælp af en dejskraber. Massen skal have en konsistens, hvor den er lettere flydende.

– Fyld massen i en sprøjtepose med en glat tyl og sprøjt bunde ud på et bagepapir, som er ca. 3 cm i diameter, og som har en højde på 3-4 mm. Du kan med fordel bruge en macaron bagemåtte i silikone, til at få et perfekt resultat.

– Nu skal kagerne tørre på papiret i ca. 45 min, så der dannes en hinde på overfladen af kagerne, inden de bages.

– Kagerne kan efter tørring stilles i ovnen i ca. 15 min ved 150° C. Du kan tjekke om dine kager er færdige ved at løfte en kage – slipper de bagepapiret, er de færdige.

– Bundene stilles nu til afkøling.  

 

Chokoladeganache

 

Bundene lægges sammen med chokoladeganache som består af følgende:

 

100 g. mørk chokolade

100 g. fløde

 

– Chokoladen hakkes fint. 

– Fløde koges op. 

– Når fløden har været oppe at koge hældes den henover den hakkede chokolade.

– Der rørers i blandingen indtil der haves en ensartet og glat creme.

– Cremen kommes i en sprøjtepose og puttes på køl i min. 1 time – gerne længere.

– Når cremen har sat sig sprøjtes den ud på halvdelen af de færdige bunde. De resterende bunde lægges ovenpå som top.

 

God bagelyst : ) 

 


Tjek også vores chokoladefedt og chokoladesmør produkter her: