I denne opskrift tager vi dig med på en kulinarisk rejse til det smukke og velsmagende land af kanelbullar – de klassiske svenske kanelboller eller kanelsnegle.
At bage kanelbullar er ikke blot en opskrift; det er en ægte svensk tradition. Disse bløde, krydrede bullar er fyldt med kærlighed og smag, og de bringer minder om hygge og samvær med hver bid.
Opskriften giver ca. 20 stk.
Ingredienser:
Dej:
- 10 g Tørgær
- 50 g Smør
- 300 g Sødmælk
- 50 g Sukker
- 10 g Bløddejs Enzymer
- 5 g Salt
- 450 g Hvedemel
Fyld:
- 100 g Blødt smør
- 100 g Sukker
- 1 spsk. Kanel
Topping/pensling:
- 1 Æg
- 50 g Svensk Perlesukker*
*Det som er forskellen på “almindelig” perlesukker og svensk perlesukker, er hvordan det opfører sig i ovnen. Det som svensk perlesukker kan, er at det ikke smelter under opvarmning – derfor forbliver det flotte hvide krystaller på toppen af dine kanelbullar.
Fremgangsmåde
Dej:
Smør og mælk varmes op til det er håndvarmt (37°C). Alle ingredienser blandes herefter og æltes i 8-12 minutter – til dejen er blank. Der skal måske tilsættes en smule mere mel, afhængig af din ælteteknik/røremaskine.
Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter.
Fyld:
Smør, sukker og kanel blandes til en ensartet masse.
Samling:
Dejen rulles ud til ca. 30×40 cm. Fordel fyldes på hele stykket, og rul sammen på den lange led. Rullen skæres i ca. 2 cm brede skiver – hvilket så giver ca. 20 stykker.
Læg skiverne fladt ned på et stykke bagepapir – eventuelt i forme. Lad dem nu efterhæve i 20 minutter.
Kanelbullar kan med fordel bages i forme, fx DISSE silikoneforme.
Pensling:
Pensles med sammenpisket æg, og drysses med Svensk Perlesukker.
Bages i almindelig ovn ved 230°C i ca. 10 minutter.
Nyd hver en mundfuld, og husk at kanelbullar altid smager bedst, når de deles med gode venner og familie.