Den klassiske fynske specialitet – Lækker og snasket.
Herunder finder du nem og intuitiv opskrift på den velkendte brunsviger, der med sin gyldne overflade – søde og klistrende topping, gør sig godt på ethvert kaffebord og er en fryd for både øjne og ganer.

På billedet ses en fødselsdags-version af brunsvigeren, med flag, slik og alt hvad der til hører.

Passer til brownie bradepande, ca. 25x25cm (6-9 personer):

Først gennemgår vi ingredienserne:

Dej:

Sukkermasse:

  • 55 g Margarine
  • 185 g Brun farin
  • 15 g Mørk sirup
  • 10 g Mælk
  • 0,5 tsk. Kanel, stødt

Fremgangsmåde

Dej:
Rør alle ingredienserne til dejen sammen, den skal æltes til du har en ensartet masse. Dejen skal være blød i konsistensen. Tryk huller i dejen så sukkermassen kan synke lidt ind.

Sukkermasse:
Alle ingredienserne til sukkermassen varmes i en gryde ved middel varme, til farinen er smeltet. Fordel den varme sukkermasse jævnt over dejen.

Sættes ind midt den kolde ovn. Tænd på 200°C (almindelig ovn) og bag i ca. 20 minutter.

Er god både lun og helt afkølet – dog bedst på dagen.

Vi håber, at denne opskrift har inspireret dig til at skabe en lækker brunsviger, der vil bringe glæde og hygge til din dag. Lad duften af friskbagt kage fylde dit hjem.