Sprøde flutes bages bedst på bagestål – og med vores opskrift får du et lige så luftige flutes som hos bageren.

Til 2 flutes:

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

  1. Bland alle ingredienserne i en røremaskine
  2. Ælt dejen i 8 minutter ved lav omdrejning og efterfølgende i 7 minutter ved højere hastighed
  3. Stram dejkuglen op, og læg den i en tildækket skål hvor der er plads til at den kan hæve til dobbelt størrelse. Lad dejen hæve i 60 minutter
  4. Fugt fingrene og tag dejkuglen op, vend den på hovedet og læg den tilbage for at hæve yderligere 60 minuttter
  5. Nu tændes ovnen på 250°C varmluft, og med fugtede fingre vender du nu dejen igen og lader den hæve en 3 omgang i 30 minutter mens ovnen varmer op
  6. Når den sidste hævetid er overstået, drysses der durummel på bordet, og dejen vendes forsigtigt ud på melet og strækkes en smule aflangt
  7. Med en dejhakker deles dejen i 2 på den lange led
  8. Flyt forsigtigt dine flutes over på det brandvarme bagestål – der er plads til begge flutes på én gang.
  9. Bag dine flutes til de er flot gyldne – det tager normalt 10-15 minutter afhængig af din ovn