Er din ordre på lager sendes den afsted alle hverdage ved bestilling inden klokken 15 - se lagerstatus direkte ved alle produkter :-)

Gratis fragt til pakkeshop på alle ordre over 600,00 - ellers kun 39,95

Super
kundeservice

Sikker
betaling

Hurtig
levering

Varer: 0 Kr.0,00
Varer: 0 Kr.0,00
Varegrupper
………Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag gode tilbud samt spændende produktnyheder direkte i din indbakke

..........Artikler

Temperering af chokolade

Når man arbejder med ægte chokolade, er det vigtigt, at chokoladen bliver tempereret. Temperer man ikke sin chokolade risikerer man, at chokoladen enten stivner alt for hurtigt eller alt for langsomt, og samtidig vil den hurtigt blive grå og kedelig at se på.

Der findes forskellige metoder til, hvordan man temperer sin chokolade. I metoden herunder gøres der brug af vandbad.

  • Først og fremmest hakkes den chokolade, som man ønsker at bruge.
  • Halvdelen af chokoladen varmes op i en skål over vandbad til 48° C – brug et sukkertermometer. Den anden halvdel af chokoladen kommes over i en stor skål.
  • Nu hældes 2/3 dele af den smeltede chokolade over den usmeltede chokolade i skålen.
  • Rør stille og roligt rundt i massen indtil al chokoladen er smeltet i skålen. Tilføj evt. lidt mere af den smeltede chokolade, hvis chokoladen ikke rigtig bliver en ensartet masse.
  • Chokoladen bør nu være tempereret.

En korrekt tempereret chokolade har en arbejdstemperatur mellem 29 og 31° C.

 

Den optimale arbejdstemperatur for hvid chokolade er 29° C.

Mælkechokolade bør ligge på 30° C, mens temperaturen på mørk chokolade helst skal ligge på 31° C.   

 

Ved at temperere chokolade opnår man blandt andet, at chokoladen får et blankt udtryk og et lækkert sprødt knæk.

 

Skal man bruge chokoladen til at overtrække med, kan det eventuelt være en god ide at tilsætte lidt chokoladefedt til chokoladen. Chokoladefedt fortynder chokoladen, og derved er det også muligt at opnå et tyndere lag chokolade, når man overtrækker lækkerier som for eksempel flødeboller og Sarah Bernhardt. 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
FÅ EN E-MAIL NÅR VAREN ER PÅ LAGER IGEN! Vi giver dig besked når dette produkt kommer på lager igen. Vi sender dig en email på den adresse som du skriver nedenfor.
Email Vi deler ikke din adresse med nogen andre, men du giver tilladelse til at vi må sende dig emailen med besked om at produktet er tilbage på lager.