Ugens opskrift er den klassiske kage Sarah Bernhardt. Er du vild med chokolade, så er denne opskrift lige noget for dig. Opskriften giver ca. 20-25 kager. 

 

Makron-bund:

200 g. marcipan

300 g. sukker

1 dl. æggehvide

 

Marcipanen og sukkeret blandes godt sammen til en ensartet masse.

Nu puttes æggehviderne i lidt ad gangen. Når al æggehviden er tilsat fyldes en sprøjtepose med massen, og der sprøjtes makronmasse ud på et stykke bagepapir. Makronerne skal ca. være på størrelse med en fem-krone.

Bag makronerne i ca. 15 min. ved 170° C.

 

Chokoladecreme:

½ l. piskefløde

150 g. mørk chokolade

 

Derudover skal der bruges smeltet mørk chokolade til overtræk af kagerne.

 

Kog fløden op og tilsæt så chokoladen. Rør godt rundt indtil chokoladen er helt opløst i fløden.

Hæld nu cremen op i en skål og sæt den på køl i mindst 3 timer og gerne til næste dag.

Når cremen har stået på køl piskes den op ved hjælp af en håndmikser. Put den faste creme i en sprøjtepose og fordel cremen på makron-bundene.

Sæt Sarah Bernhardt-kagerne i køleskabet i ca. ½ time, inden de dyppes i mørk chokolade. For at opnå en flot kage er det vigtigt, at du har tempereret din smeltede chokolade korrekt. Læs om temperering af chokolade her.

Desuden kan det også være en fordel at komme lidt chokoladefedt i sin overtrækschokolade, da det fortynder chokoladen, og dermed gør det muligt at skabe et tyndere lag overtrækschokolade.

 

God bagelyst : )