– Gryde
– Silikonemåtte
– Sukker termometer (min 180 grader)
– Handsker
– Saks
– 2 plastspartler
Grundmasse:
– 225g sukker
– 60g druesukker
– 50g vand
Rød lakrids:
– 0,5 ml LorAnn rød lakrids aroma
– ½ tsk citronsyre
– Rød LorAnn bolsjefarve
1. Vej vand, sukker og druesukker af hver for sig
2. Kom vand, sukker og druesukker i en gryde. Pas på ikke at få sukker på grydens kanter.
4. Hæld den varme bolsjemasse ud på en silikonemåtte og lad den afkøle i 1-2 minutter, til den har sat sig i kanterne.
5. Tilsæt farve (og citronsyre hvis det er frugtbolsjer). Ælt det godt ind i massen ved at folde den med 2 oliesmurte spartler. Fold dernæst bolsjemassen over hinanden ved hjælp af silikonemåtten.Tilsæt smag når bolsjemassen er mindre varm (Så smagsaromaen ikke fordamper).
6. Når massen er sej og fast, tages den op i hænderne. Den kan nu hives til stænger, som klippes i de ønskede stykker. For at få trekantede bolsjer, vend bolsjestangen en halv omgang hver gang der klippes.
7. Pak i små fine poser eller lufttæt beholder.