Så blev det tid til at lave lækre chokoladecupcakes med en dejlig cremet chokolade-topping : )
Cupcakes:
225 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljepulver
225 g. lyst brunt sukker
225 g. smør
2 æg
100 g. mørk chokolade
1 ½ dl mælk
· Sæt ovnen på 175° C.
· Mel, bagepulver og vaniljesukker sigtes i en skål.
· Rør sukker og smør blødt i en skål med en el-pisker eller røremaskine.
· Del æggene i henholdsvis blommer og hvider.
· Bland nu æggeblommerne sammen med sukkeret og smørret.
· Smelt chokoladen og tilsæt den til dejen.
· Nu tilsættes de sigtede ingredienser samt mælken. Rør dejen sammen til en ensartet masse.
· Pisk æggehviderne stive i en skål og vend dem herefter i dejen.
· Dejen fordeles nu i 12-14 lux-muffinsforme.
· Kagerne bages i ovnen i ca. 15-20 min.
Topping:
115 g. smør
1 spsk mælk
100 g. mørk chokolade
1 tsk. vaniljesukker
90 g. flormelis
· Smørret piskes blødt i en skål.
· Tilsæt mælken og rør indtil massen er glat.
· Smelt chokoladen og tilsæt den sammen med vaniljesukkeret til massen. Rør massen glat.
· Sigt flormelissen og pisk den i massen indtil der fås en cremet tyk glasur-topping.
· Når dine cupcakes er kolde kan toppingen fordeles på kagerne.
· Pynt evt. kagerne med chokolade og frugt.
God bagelyst : )