Så blev det tid til at lave lækre chokoladecupcakes med en dejlig cremet chokolade-topping : )

Cupcakes:

225 g. hvedemel

2 tsk. bagepulver

1 tsk. vaniljepulver

225 g. lyst brunt sukker

225 g. smør

2 æg

100 g. mørk chokolade

1 ½ dl mælk

 

·         Sæt ovnen på 175° C.

·         Mel, bagepulver og vaniljesukker sigtes i en skål.

·         Rør sukker og smør blødt i en skål med en el-pisker eller røremaskine.

·         Del æggene i henholdsvis blommer og hvider.

·         Bland nu æggeblommerne sammen med sukkeret og smørret.

·         Smelt chokoladen og tilsæt den til dejen.

·         Nu tilsættes de sigtede ingredienser samt mælken. Rør dejen sammen til en ensartet masse.

·         Pisk æggehviderne stive i en skål og vend dem herefter i dejen.

·         Dejen fordeles nu i 12-14 lux-muffinsforme.

·         Kagerne bages i ovnen i ca. 15-20 min.

 

Topping:

115 g. smør

1 spsk mælk

100 g. mørk chokolade

1 tsk. vaniljesukker

90 g. flormelis

 

·         Smørret piskes blødt i en skål.

·         Tilsæt mælken og rør indtil massen er glat.

·         Smelt chokoladen og tilsæt den sammen med vaniljesukkeret til massen. Rør massen glat.

·         Sigt flormelissen og pisk den i massen indtil der fås en cremet tyk glasur-topping.

·         Når dine cupcakes er kolde kan toppingen fordeles på kagerne.

·         Pynt evt. kagerne med chokolade og frugt.

 

God bagelyst : )