Nytåret står for døren, og dermed er det også tid til at lave kransekage. Følg opskriften og lav lækre kransekagestænger til nytårsbordet. 

 

330 g. marcipan (evt. kranse XX)

170 g. sukker

Ca. 75 g. æggehvider

 

–          Bland marcipan og sukker til en ensartet masse.

–          Tilsæt nu æggehvider til massen.

–          Put massen i en stofsprøjtepose med en kransekagetyl, og sprøjt kransekager-stænger ud i en ønsket størrelse.

–          Form evt. stængerne lidt ved hjælp af fingrene.

–          Bag stængerne på en dobbeltplade* i ovnen ved 220° C i 7-9 min.

–          Når kransekagestængerne er kolde, kan de sprøjtes med sprøjteglasur.

 

·         * To bageplader ovenpå hinanden. Herved undgår man, at kransekagen bliver sort i bunden.   

 

God bagelyst : )