Sommeren nærmer sig, og i den forbindelse er det tid til en lækker dessert, som kan nydes i varmen. Jordbær i en marengsrede og en lækker mascarponecreme er et sikkert hit. Desserten er let at lave og yderst velsmagende.

 

Marengsreder:

200 g. æggehvide

300 g. flormelis

 

·         Hviderne piskes let stive.

·         Nu tilsættes melissen, og der piskes indtil massen er sej (5-10 min.).

·         Kom massen i en sprøjtepose m. stjernetyl og sprøjt marengsreder ud på et stykke bagepapir.

·         Bag rederne i ovnen ved 120° C i ca. 45 min.

 

Mascarponecreme:

3 pasteuriserede æggeblommer

2-4 spsk. mascarpone

Ca. 50 g. flormelis

Evt. lidt vanilliesukker

·         Æggeblommerne piskes lyse og luftige – pisk i ca. 10 min.

·         En smule æggemasse blandes over i mascarponen, og det røres godt sammen.

·         Mascarponemassen puttes over i resten af æggemassen. Tilsæt nu lidt flormelis og evt. vanilliesukker gennem en si for at undgå klumper.

 

Vend tingene forsigtigt sammen, så luften ikke slås ud af æggemassen.

Fyld marengsreden med mascarponecreme og lækre jordbær. Lad evt. jordbærrene trække i en god likør i et par timer inden servering.

 

Som en ekstra lille detalje pyntes med små margueritter i fondant.

 

Nu er der kun tilbage at sige god fornøjelse og velbekomme!