Jordbær Sorbet
Her får du en lækker opskrift på en frisk jordbær sorbet – for andre smagsvarianter kan du skifte jordbær ud med mine yndlingsbær.
Ingredienser
- 500 ml vand
- 125 g sukker
- 100 g druesukker
- 10 g cremodan
- 300 g jordbær
- Saft af 2 citroner
- Termometer (0-100°C)
- Ismaskine*
*eller store overarme – det er vigtigt at der røres kraftigt hver halve time – ellers krystalliserer isen og bliver hård og grynet.
Fremgangsmåde
- Vand og sukker varmes op til 50°C, druesukker.
- Cremodan tilsættes og massen varmes til 75°C.
- Afkøles til 35-45°C og den blendede frugt tilsættes under omrøring.
- Køles af til 5°C i køleskab.
- Nu kan massen køres på en ismaskine, eller fryses ned mens der røres kraftigt hver halve time, til massen er frossen.