Denne uges opskrift består af en lækker hvid chokoladekage med lime og blåbær. Lime og blåbær gør, at kagen har en dejlig frisk smag og samtidig er den super indbydende at se på. Prøv opskriften næste gang du skal have gæster og imponér venner og familie. 

 

Chokoladekagen

100 g. smør

100 g. hvid chokolade

2 æg

2 dl sukker

2 ½ dl hvedemel

1 økologisk lime

Smør og rasp til bageformen

 

Topping:

150 g. blåbær

Høvlet hvid chokolade

¼ l piskefløde

  • Pisk æg og sukker luftigt i en skål – pisk gerne 15-20 min.
  • Smelt smørret i en gryde og skær den hvide chokolade i små stykker.
  • Chokoladen blandes nu sammen med det smeltede smør. Massen røres godt sammen.
  • Udtag saften fra en lime og riv samtidig limen fint med et rivejern, så du får små limeskaller.
  • Når æg og sukker er pisket vendes melet forsigtigt i massen. Herefter vendes den revede limeskal og saften i og tilslut vendes smørret og chokoladen i dejen.
  • En 24 cm. springform smørres godt og drysses med rasp. Kom nu dejen i formen.
  • Kagen bages i ovnen i ca. 15 min. ved 200° C. Når den er bagt skal den afkøles helt.
  • Inden servering piskes flødeskum som kommes ovenpå kagen, og tilslut pyntes kagen med blåbær, lime og høvlet hvid chokolade.

God bagelyst : )