Sommer og friske desserter går ofte hånd i hånd. Lav denne super lækre (og super nemme) roulade, som f.eks. kan nydes til eftermiddagskaffen ude i det fri på en varm sommerdag.
Ingredienser til bunden:
– 200 g bage mix til lagkagebunde
– 160 g æg (3-4 stk.)
– 20 g vand
– lidt sukker til bagepapir
Ingredienser til fyld:
– 125 g fromagepulver
– 100 g vand
– 500 ml piskefløde
– evt. lidt jordbærmarmelade
Lav fyldet:
Fromagepulveret blandes med vand og vendes efterfølgende sammen med 500 ml pisket fløde.
Fromagen er nu klar.
Fremgangsmåde bund:
Alle ingredienser skal have stuetemperatur.
Forvarm ovnen til 200°C over- og undervarme.
Hæld bage mix i en skål og tilsæt æg og vand.
Mix ved høj hastighed i 7-8 minutter og derefter ved lav hastighed i yderligere 2-3 minutter.
Hæld dejen i en bradepande med bagepapir og bag i ca. 8-10 minutter i den forvarmede ovn.
Den skal være gylden og må ikke overbages.
Tag den ud af ovnen og lade den køle af et minut.
Samling af rouladen:
Et nyt stykke bagepapir drysses med sukker og rouladen lægges over.
Fjern forsigtigt bagepapiret fra bunden af rouladen.
Pensel bunden med et tyndt, jævnt lag marmelade og smør herefter et lag jordbærfromage – pas på ikke at komme helt ud til kanten.
Rul rouladen sammen og læg den med samlingen i bunden.
Lad den gerne hvile i 10 minutters tid.
Pynt evt. med friske jordbær, fromage og mynteblade.