En specialitet som mange holder af er fransk nougat. Så hvorfor ikke lave den selv? Prøv dine evner af i køkkenet og lav den lækreste franske nougat.

 

Nødder:

Rist 225 g. mandler og 30 g. pistacienødder.

 

– Tænd ovnen ved 180° C og rist mandler og pistacienødder til de er let gyldne.

 

Marengs:

30 g. sukker

30 g. æggehvide

 

· Pisk sukker og æggehvider til marengs. Stil massen til side og fortsæt med at koge en sukkerlage.

 

Sukkerlage:

50 g. vand

150 g. sukker

90 g. glukose

90 g. honning

 

– Vand, sukker og glukose koges til 140° C. Brug et sukkertermometer til at tjekke temperaturen. Nu tilsættes honning, og der koges videre til 148°  C.

 

– Den kogende masse hældes over i marengsen, mens der piskes – massen bør piskes sammen i ca. 2-3 min. Nu blandes de ristede mandler og pistacienødder i massen.  

 

– Hele massen hældes så over på en silikonemåtte, hvor der arbejdes godt med massen. Man ælter massen godt sammen.

 

– Når masse begynder at blive mere sej og hård efterhånden som den køler ned, rulles den ud ved hjælp af en kagerulle. Læg her et stykke bagepapir ovenpå nougaten, så kagerullen ikke klistrer fast ved udrulning.

 

– Nougaten dækkes godt til med en plastpose og får så lov til at køle helt af.

 

– Når nougaten er kold, skæres den ud i den ønskede størrelse.

 

– Det er en fordel at overtrække nougatstykkerne med chokolade eller pakke dem godt ind, da nougaten ikke kan tåle fugt.

 

God bagelyst : )