Se hele vores udvalg til flødebollefremstilling lige HER

Så er det tid til at lave flødeboller. Der findes utallige lækre varianter af flødeboller, som kombinerer alverdens forskellige smage. I denne uge følger en opskrift på den klassiske flødebolle med en bund af vaffel:

Det skal du bruge:

Glukosesirup, vand og vanilje puttes i en gryde og koges op til 110° C. Brug et sukkertermometer for at sikre dig, at temperaturen er korrekt.

I mens ovenstående masse koges, piskes æggehvider og sukker stift.

Når den kogte masse når 110° C tilsættes massen til de oppiskede hvider og sukker. Der skal fortsat piskes mens den kogte masse tilsættes – pisk massen i mindst 10 min., (og gerne mere) efter at den kogende sirup er tilsat.

Nu haves en fast skum. Put skummet i en sprøjtepose med tyl (her er brugt en glat tyl) og fordel skummet på de bagte bunde.

Flødebollerne skal nu sættes på køl i omkring 6 timer, inden de overtrækkes med chokolade. Hviletiden gør, at der dannes en let hinde på flødebollen.

Efter hviletiden smeltes noget chokolade. Dyp flødebollerne i chokoladen og pynt evt. med kokos, frysetørret hindbær eller lignende. Når chokoladen er størknet er flødebollerne klar til servering.

God fornøjelse : )

Se hele vores udvalg til flødebollefremstilling lige HER