Så blev det tid til en ægte klassiker, som mange danskere elsker. I denne uge får du en opskrift på en fantastisk cheesecake. Der findes mange forskellige slags cheesecake. Denne kage indeholder en lækker mandelbund, som gør kagen ekstra luksuriøs.
 
 
CHEESECAKE-BUND
 
• 125 g. Digestive-kiks
 
• 75 g. mandler
 
• 1 spsk. rørsukker
 
• 70 g. smør
 
Blend mandler, kiks og sukker og kom det op i en skål. 
 
Smelt smørret og tilsæt det den blendede masse – bland massen godt. 
 
Tryk kiksemassen ud i en bagering, som har en diameter på 20 cm. Lad ringen sidde rundt om bunden og sæt den så på køl.   
 
 
OSTEFYLD
 
• 200 g. flødeost 
 
• 4 bl. Husblas
 
• 2 pasteuriserede æggeblommer
 
• 1 ½ pasteuriserede æggehvider
 
• 2 dl cremefraiche
 
• 2 tsk fintrevet usprøjtet citronskal
 
• 50 g. sukker
 
Udblød husblassen og smelt den forsigtigt i mikroovnen eller i en lille gryde. Lad husblassen afkøle.
 
Imens røres flødeosten sammen med æggeblommerne, cremefraichen og citronskallen. Herefter røres den afkølede husblas i blandingen. 
 
Nu piskes æggehviderne stive sammen med sukkeret, hvorefter dette vendes i osteblandingen. 
 
Ostefyldet er nu klart og skal blot fordeles på mandelbunden. Brug evt. en paletkniv til at fordele ostefyldet jævnt i bageringen. 
 
Stil kagen på køl i et par timer stadig med bageringen omkring, så kagen kan nå at sætte sig.
 
Når kagen har stået på køl fjernes bageringen og cheesecaken er nu klar. Gør cheesecaken mere festlig ved f.eks. at pynte med chokolade eller frugt. 
 
God fornøjelse!