Her har vi fundet en lækker opskift på Bananbrød med fuldkornsmel og kanel.

 

Ingredienser: 

115g smør, stue temperatur

115g sukker

2 æg (stue temp)

115g hvedemel

1 teske natron

¼ teske salt

1 teske kanel

50g fuldkornsmel

3 stor moden bananer

1 teske vanilje ekstrakt

50g hakkede valnødder

75g hakkede mørkt chokolade

 

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 180C. Spray indersiden af en 23x13cm brød form med sprayfedt.

Slå smør og sukker sammen, indtil det er let og luftigt. Tilsæt æg, et ad gangen, rør godt efter hver tilsætning. Sigt hvedemel, fuldkornsmel, natron, salt og kanel i smør blandingen og fold i.

Mos bananerne til en puré, derefter rør det i blandingen. Tilsæt vanilje ekstrakt, hakkede valnødder, chokolade stykker og rør godt. Hæld blandingen i den forberedte form og fordel jævnt.

Bages i ca 50-60 minutter. Lad stå i formen i 10 minutter, før den flyttes til en rist for at køle helt af. Valnødder og chokolade kan skiftes ud med hvad man har ved hånden, f.eks tranebær, hvide chokolade, abrikoser, mandler, hasselnødder eller rosiner.

 

Denne opskrift har vores dygtige KageKonsulent Elspeth kreeret. Se flere lækre opskrifter i menuen til venstre under "opskrifter".