Doughnuts eller Donut som det staves i folkemunde, er en gudespise, men er normalt friturestegt. Vi har nu fornøjelsen af at præsentere en velsmagende og fedtfattig udgave, som bages i en speciel donut bageplade.
Du skal bruge følgende råvarer:
5 dl hvedemel,
1½ dl sukker
2 tsk bagepulver
1/4 tsk stødt muskatnød
1 tsk salt
1½ dl kærnemælk
2 æg, let pisket
2 spiseskefulde smør, smeltet
Derudover skal du bruge en doughnutbageplade og fedtspray.
– Forvarm ovnen til 220°C. Spray doughnut pladen med fedtspray.
– I en stor skål, røres mel, sukker, bagepulver, muskatnød og salt sammen. Tilføj kærnemælk, æg og smør. Pisk indtil det har en ensartet konsistens. Fyld hvert hulrum i bagepladen ca. 2/3 fuld.
– Bages 7-9 minutter eller indtil toppen af doughnuten retter sig ud igen ved berøring. Lad afkøle i bagepladen i 4-5 minutter, før du fjerner dem. Pynt dine donuts med chokolade eller vanille glasur, eller prøv at fylde dem med en lækker creme fyld. Spises altid bedst friske.
Velbekomme!