Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fastelavnsboller med Vaniljecreme, hindbær og flødeskum

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Ingen bedømmelse

Lækre klassiske flødefastelavnsboller, med masser af creme, marmelade og flødeskum

Lav en chokoladeglasur til toppen af fastelavnsbollen, og drys eventuelt med lidt frysetørret hindbær.

  • Total tidsforbrug: 30 minutter
  • Opskriften giver: 7-8 store fastelavnsboller

Ingredienser

Wienerdej:

½ portion Wiener Grunddej

Fyld:

250 g piskefløde

200 g Vaniljecreme Mix

500 ml vand

150 g hindbærmarmelade

Glasur til toppen

Frysetørret hindbær

Fremgangsmåde

Wienerdejsboller:

  1. Tag din wiener grunddej, og rul den ud til en firkant på ca. 40×60 cm, med en tykkelse på ca. 5 mm.
  2. Skær nu dine fastelavnsboller ud – de kan fx måle 9×7 cm hvis det skal være store fastelavnsboller.
  3. Pensel med sammenpisket æg, og bag dem 12-15 minutter ved 225°C (almindelig ovn) il de er flotte gyldne.
  4.  Lad dem køle helt af, inden du skærer dem over på midten.

Fyld:

  1. Vand og vaniljecreme mix piskes sammen i ca. 5 minutter. Lad den herefter hvile i køleskabet til den skal bruges.
  2. Fløden piskes til flødeskum, og overføres til en sprøjtepose med en stjernetyl – fx 1M tyllen.

 

Samling:

  1. Smør en skefuld hindbærmarmelade på underbollen.
  2. Lav 2-3 cirkler med flødeskum yderst.
  3. Fyld midten op med vaniljecreme.
  • Forfatter: Michael
  • Arbejdstid: 30