Beskrivelse
Lys Sirup er den klassiske sirup med en fin lys farve og en karamelagtig smag. Passer perfekt til slik, småkager, desserter, sovse, kødretter m.m.
Sirup (sukkersirup) fås som et biprodukt, når man fremstiller hvidt sukker af roe- eller rørsukker i et sukkerraffinaderi. Sirup er en sejtflydende sukkeropløsning, hvor en del af sukkeret nedbrydes til glukose (druesukker) og fruktose (frugtsukker). Kombinationen af de forskellige sukkerarter forhindrer krystallisering, og det meget høje sukkerindhold på ca. 80 % garanterer lang holdbarhed.
Sirup fremstilles i forskellige kvaliteter, hvad angår farve og smag, som stammer fra mindre mængder mineralsalte og andre stoffer, som findes naturligt i råvarerne. Hver enkelt kvalitet er tilpasset sit særlige anvendelsesområde. Sirup som produkt er særligt anvendeligt til bagning, men anvendes også til konfektureprodukter.
Ud over at give en sød smag har sirup en del funktionelle fordele: Det fremmer gæringen i brød, giver en fin skorpe på brødet, holder brødet saftigt og frisk længere og er desuden en udmærket smagsgiver og smagsforstærker i forskellige madretter.
Sirupsflasken er transparent, hvilket gør det let at dosere og har et praktisk drypfrit låg.
Mål og vægt: Sirup
1 dl = 140 g
1 spsk = 20 g
1 tsk = 7 g
Tips
– Også i sukkerfrit brød bør der tilsættes 2 spsk sirup til 1/2 l dejvæske. Gæren “æder” siruppen under hævningen, så brødet er sukkerfrit, når det er færdigt. Prøv det! Du vil kunne mærke en klar forskel.
– De brune kartofler laves nemmest, ved at man smelter lidt sirup på panden. Når den er varm, vender man kartoflerne her i. Efter kort tid er de flot lysebrune og klar til servering.
Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.