Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Yuzu Chokolade Trøfler

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Ingen bedømmelse

Denne opskrift giver ca. 60 lækre trøfler med en smagfuld midte af syrlig yuzu ganache.

  • Opskriften giver: 60 Trøfler 1x

Ingredienser

Vægt

Du skal bruge:

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde:

  1. Tørrist kokosmel på panden i ca. 6-8 min. til det er gyldent.
  2. Hak Inspiration i mindre stykker, læg det i en skål.
  3. Varm fløden og glukose op i en lille gryde. Rør i det undervejs, så det ikke brænder på. Fløden skal ikke koge, men op på ca. 80 grader.
  4. Når blandingen er varm, hælder du den over den hakkede Inspiration i skålen. Det skal dække det hakkede Inspiration helt.
  5. Lad det nu stå i 5-10 minutter.
  6. Nu skal blandingen røres sammen stille og roligt, indtil du ikke har flere klumper.
  7. Mens blandingen stadig er lun, lægger du nu husholdningsfilm helt ned på massen i skålen. Det skal være helt dækket og tæt sluttet af filmen.
  8. Ganachen skal nu stå i køleskabet i mindst 8 timer – gerne til næste dag.
  9. Inden brug skal ganachen røres op, så den bliver mere medgørlig og luftig.
  10. Kom massen i en sprøjtepose og fyld nu de 60 skaller. Der skal stadig være plads til at skallerne kan lukkes med chokolade, uden det ligner en bule.
  11. Smelt ca. 100g Callebaut W2, og kom det i en sprøjtepose. Luk nu skallerne med chokoladen – vær omhyggelig med at de bliver helt lukket, ellers går det ud over holdbarheden.
  12. Lad de lukkede skaller sætte sig i køleskabet i 15 minutter.
  13. Temperer nu 200g Callebaut W2.
  14. I den tempererede chokolade dyppes trøffelkuglerne og ruller dem herefter i det ristede kokos.
  15. Lad trøffelkuglerne størkne på et stykke bagepapir.
  16. Opbevares bedst køligt – ved 12-18°C.

Holdbarhed ca. en uge – hvis de da holder så længe! 🙂

Noter

Tjek også vores chokoladefedt og chokoladesmør produkter her: