Proteinvafler
Ingredienser
350 g Hytteost
4 Æg
2 dl Havregryn
3 spsk. Sukker
4 dl Mælk
2 dl Fuldkornshvedemel
1 tsk Bagepulver
1 Knivspids salt
3 spsk. Smeltet smør eller margarine
2 dl Fintrevne gulerødder
Du kan spise disse lækre vafler med god samvittighed! De er naturligt rige på protein takket være hytteost, æg og havregryn. Og de har et højt fiberindhold takket være fuldkornsmel og havregryn. Gulerødderne gør vaflerne saftige.
- Opskriften giver: ca. 10 Vafler
Fremgangsmåde
Kom hytteost, æg og havregryn i en foodprocessor, blender eller blenderkande, og blend, til massen er glat og tyk.
Hæld dejen over i en skål, tilsæt resten af ingredienserne, og pisk det sammen til en vaffeldej uden klumper. Lad den hæve i 20 minutter eller mere.
Varm vaffeljernet op, og smelt smørret i jernet. Kom dejen i jernet ved hjælp af en øse, så du får den rette mængde. Steg vaflerne gyldne, og flyt dem over på en rist.
Server dem varme med din yndlings topping.
Noter
Vaffeljernet som bruges i opskriften finder du HER





